Skip to main content

Lone Bang fik World Cup points i Stuttgart

De tyske ryttere var totalt dominerende på hjemmebane ved Stuttgart German Masters I tredje afdeling af World Cup-serien. Ingrid Klimke satte sine landsholdskolleger bag sig.
| admin

Lone Bang Zindorff var ene danske i et stærkt felt af tyske landsholdsryttere. Hun kom ind på 8. pladsen med Thranegaardens Rostov i World Cup kür-klassen tæt på de magiske 80% – dommerne var bestemt ikke enige om hendes præstation, da hun blev placeret fra 4 til 12 af dommerpanelet, der bl.a. talte Hans-Christian Matthiesen.

Det var dog Ingrid Klimke, datteren af dressurlegenden Reiner Klimke, som vandt küren. Hun er bedst kendt som femdobbelt olympisk og flerdobbelt mesterskabsmedaljevinder i military. Men den 54-årige atlet, der konkurrerer i alle tre olympiske ridesportsdiscipliner, demonstrerede sit enestående talent, da hun satte sin landsmand og femdobbelte FEI Dressage World Cup™-mester, Isabell Werth, på andenpladsen, mens resten af den tyske delegation linede op bag dem.

Tysklands Ingrid Klimke og Franziskus FRH, vindere af tredje etape af FEI Dressage World Cup™ 2022/2023 Western European League-serien i Stuttgart, Tyskland. (FEI/Leanjo de Koster)

Efter at have domineret Grand Prix-klassen, var de sidste fem startere i küren alle fra værtsnationen, og Frederic Wandres gik i gik i front med 81.580 på tavlen efter en flot præstation fra den 12-årige Bluetooth OLD, men Klimke degraderede ham straks, da hun kom på banen med Franziskus FRH. Den 14-årige hingst som var en del af Tysklands bronzemedaljevindende hold ved sommerens ECCO FEI World Championships i Herning i Danmark, satte barren højt med 83.440 på.

“Siden Herning ser han ud til at hygge sig endnu mere og gøre mere fremskridt. Han var så rolig og lyttede til mig i dag, og hans to’er changementer på midterlinjen var fantastiske såvel som den sidste piaffe og travøgningen til allersidst”, sagde Klimke. Travøgningn blev udført med kun én hånd på tøjlerne, og publikum elskede hvert øjeblik af det.

“Jeg er så glad, og tilskuerne var fantastiske! De jublede, som om vi vandt, før vi overhovedet gik ind!” sagde hun med et grin bagefter.

Stemningen i det fyldte Stuttgart-stadion var på sit højeste, da Isabell Werth begyndte sin test med DSP Quantaz. Til tonerne af Bonnie Tyler kastede den 53-årige superstjerne en fantastisk præstation af sig, men med fejl, og hun scorede 82.030 til andenpladsen.

“Min hest var elektrisk i aften, men var stadig meget fokuseret og ydede sit bedste. Musikken gør mig glad, og jeg tror, den også virker på publikum. Ingrid viste en smuk fejlfri test i aften, og det gjorde jeg ikke. Det gør forskellen, og jeg er overhovedet ikke skuffet. Jeg burde have redet bedre uden fejl for at vinde. Det her er sporten,” sagde Isabell Werth (GER).

Benjamin Werndl/Daily Mirror, Fredetic Wanders/Bluetooth og Dorothee Schneider/Faustus fulgte efter.

Efter resultatet i Stuttgrad er det Benjamin Werndl i front med flest World Cup-points Nanna Merrald Rasmussen ligger på 5. pladsen – 9 ryttere fra den vesteuropæiske liga får adgang til finalen i Omaha til april.

Resultatet

Stillingen i World Cup