Skip to main content

Medaljefest ved DM for araberheste

I weekenden blev der fordelt medaljer ved DM for OX arabere i spring og dressur. Tillykke til alle vinderne.
| admin

I weekenden d. 10-12. september blev der afholdt racestævne i DSAH Rideklub for OX-arabere og araberracer med blandt andet DM i spring og dressur. Det var Tobøl Rideklub ved Føvling, der lige som sidste år, dannede rammen om mesterskabstævnet.

Rikke Granberg Korsgaard og UL SID CHIANTI vinder DM i dressur. Foto: Simii Photography

DM i dressur

12 ekvipager var til start ved Danmarksmesterskabet i dressur for OX-arabere. Mesterskabet rides over to dage, og det kan rides i klasser fra LA2 til Intermediare (alt efter hestens uddannelsesniveau), og det er naturligvis den samlede procent, der rangerer rytternes placering. 1. afdeling blev vundet af Alma Traasdahl, og THEE FIFTH ELEMENT, de red en LA4 til flotte 68.824%.
2. og 3. pladsen gik til Helena Jodie Byrne med henholdsvis MOUAMMAR (67.673%) og FA MOONSHADOW (67.433%).

Alma Traasdahl og THEE FIFTH ELEMENT. Foto: Simii Photography

Ekvipagerne lå meget tæt i lørdagens første afdeling, så der var stor spænding i søndagens sidste og afgørende klasse. Her satte Rikke Granberg Korsgaard og UL SID CHIANTI konkurrenterne til vægs og tog sejren med 69.869 i en LA6. Det betød, at der blev byttet om på placeringerne, og det samlede resultat af DM i dressur blev således:


Guld: Rikke Granberg Korsgaard og UL SID CHIANTI
Sølv: Alma Traasdahl, og THEE FIFTH ELEMENT
Bronze: Helena Jodie Byrne og FA MOONSHADOW
Se hele resultatet her

Læs også Danske Alexandra træner heste i Mellemøsten

Helena Jodie Byrne og FA MOONSHADOW. Foto: Simii Photography

DM i springning

Mesterskabet i spring for OX arabere blev ligeledes afviklet over to dage. Seks ekvipager havde meldt til start, og de kunne ride 70/80/90/100 cm den første dag og 80/90/100/110 cm den anden dag. Begge afdelinger blev afgjort i en stilspringning, og medaljerne blev fordelt på følgende ekvipager:


Guld: Vilma Søgaard og UL VERDICCHIO
Sølv: Katrine Vraa Andersen og MAYAH BELL
Bronze: Laura Vraa Andersen og MAYAH BELL
Se resultaterne her

Se også indslaget om Zonyx OX (05:45 inde i programmet)

Katrine Vraa Andersen og MAYAH BELL
Katrine Vraa Andersen og MAYAH BELL. Foto: Simii Photography

Om DSAH Rideklub

DSAH Rideklub er en lille klub, på knap 40 medlemmer. Klubben hører ind under DRF, i distrikt 10. Man kan starte for klubben til stævner i alle distrikter. Klubben har ikke en fast adresse, da det er en ”race” klub.
Alle ryttere er selvfølgelig velkomne i klubben, men klubben gør sig primært i arrangementer til folk som rider/har fuldblodsaraber eller andre araberracer.

I DSAH Rideklub lægges der stor vægt på at holde arrangementer for ryttere med araberheste i blodet. Det er vigtigt der er plads til alle, både dressur, spring, distance og anden form for ridning.

Om man rider på højt eller lavt niveau, er ung som gammel. Det eneste der er vigtig er, at man har interessen for araberen, og evt. kunne havde lyst til at støtte en lille klub som hele tiden gerne vil udvikle sig, sammen med sine medlemmer.