Skip to main content

Ulla Tørnæs klar til at kæmpe for ridesporten

Venstrepolitiker Ulla Tørnæs er kandidat til Dansk Ride Forbunds bestyrelse ved repræsentantskabsmødet den 17. april
| admin

Dansk Ride Forbunds repræsentantskabsmøde bliver afviklet online i år, lørdag 17. april. Der fire pladser ledige til bestyrelsen, og en af dem har ponymor og folketingsmedlem for Venstre Ulla Tørnæs besluttet sig for at gå efter. Udover Ulla Tørnæs, opstillet af Sportsrideklubben, og Jakob Schou, opstillet af Karlslunde Rideklub, kandiderer to nuværende bestyrelsesmedlemmer og en suppleant til de fire poster.

Drives af kærligheden til heste og ridesporten
Ulla Tørnæs, 58 år, har gennem snart 30 år som folkevalgt politiker haft mange forskellige opgaver, herunder har hun bl.a. været minister i knap 12 år. Nu opstiller hun til bestyrelsen i Dansk Ride Forbund, og hun udtaler til Zibrasport Equest: – Min kærlighed til ridesporten kan på ingen måde bortforklares eller underdrivers. Jeg er kommet til et punkt, hvor jeg tror på, at min erfaring fra mange år i politik, hvor jeg har været vandt til at finde løsninger og træffe beslutninger, kan bidrage i rideforbundet på en positiv måde.
Som Ulla Tørnæs understreger har hun ikke en super stærk kluberfaring, men det er der flere andre i bestyrelsen, som kan bidrage med.
– Jeg tror, jeg kan noget andet, som vil gavne Dansk Ride Forbund, og det kunne jeg rigtig godt tænke mig at bruge mine kompetencer og min viden på, forklarer hun.
Under corona-nedlukningen har der været mange beslutninger, som har berørt hele hesteverdenen og herunder beslutninger truffet ud fra uvidenhed om sporten. Her har Ulla Tørnæs været en aktiv bidragsyder til at få ændret forholdene til det bedre for ryttere og heste.

– Jeg ved, hvordan politik fungerer, og jeg ved, hvordan man kan komme til ordet, hvor beslutningerne træffes. Jeg vil gerne bringe mine kompetencer i fra den del af verden i spil til gavn for ridesporten, uddyber Ulla Tørnæs.

Hun er født og opvokset i Esbjerg, hvor hun som barn og teenager gik til ridning på Esbjerg og Omegns Rideklub. Hun mødte sin mand Jørgen til en fest, og som hun fortæller: – Jeg skulle forklare Jørgen, at jeg er hestepige, og så plejer de at forsvinde, men den interesse havde han også.

Jørgen var som ung aktiv springrytter og har redet stævner som junior og youngrider.
– Da vi fik børn sammen, var vi ikke i tvivl om, at det var den sport, vores børn skulle være en del af. Og det er heldigvis lykkes.
Alle tre er ryttere. Hele familien er i dag medlem af Holstebro Sportsrideklub (HOSK), hvor børnene i sin tid startede med deres første pony.
Ulla Tørnes skriver bl.a. i sin præsentation til rideforbundets repræsentantskabsmøde: “Vi har været så heldige, at vores børn har repræsenteret Danmark til både Nordisk- og Europamesterskaberne i ponyspringning, ligesom vores yngste datter Anna Sofie fik lov at ride med Dannebrog på jakken til det første FEI Jumping Ponies Trophy Tour, som er en del af World Cup-stævnerne.
Ridesporten er en kæmpe glæde for mig og min familie, her har vi mulighed for et helt unikt samvær – med glæder og sorger, bekymringer og begejstring over samarbejdet med hestene og resultaterne på stævnepladsen. Ridesporten har været med til at præge og forme mine børns udvikling og give dem en god start på voksenlivet med fokus på værdier som pligtopfyldelse, respekt og ansvarsfølelse.”

– Jeg er dybt taknemmelig for det, vi har sammen, det samspil og samvær man får med sine børn i ridesporten, det er noget, vi har med resten af livet. Og det er en gave, som jeg sådan kunne håbe flere får øjnene op for, slutter Ulla Tørnæs.

Dansk Ride Forbunds kandidater til bestyrelsesposterne kan ses HER

Herunder kan man se Ulla Tørnæs’ videopræsentation forud for valget: