Skip to main content

Nations Cup i dressur åbner i Wellington

FEI Nations Cup sæsonen i dressur åbner i Wellington og fortsætter i Europa over sommeren – Danmark satser på at være en del af serien i år.
| admin

Dressurverdenens øjne er rettet mod Wellington, Florida i dag, hvor sæsonen i FEI Dressage Nations Cup åbner med 6 hold. Der er seks afdelinger af denne hold konkurrence med finale ved CDIO5* i Falsterbo, hvilket er meget passende, da det er svenskerne som er regerende mestre. Der er ikke et dansk hold til start i Wellington (Sverige, USA, Australien, Argentina, Canada og Tyskland) men to danske heste. På det svenske hold optræder Slæbækgård’s Santino e. Sir Donnerhall (opdr. Dorte Bak Himmelstrup) han blev købt som føl af berider Michael Søgaard, som uddannede ham til Grand Prix inden salget i 2021. Parret blev nr. 5 ved DM i 2021.
På det amerikanske hold er Charlotte Jorst til start med Zhaplin Langholt e. Zonik/Stedinger opdrættet af Bente Graasbøll & Ole Magnus Jensen, hesten vandt Unghestechampionatet i Herning under Andreas Helgstrand inden han blev solgt til Charlotte Jorst.

FEI Dressage Nations Cup™ 2022 Falsterbo,. Fra venstre Nadja Aaboe Sloth, Anna Kasprzak, Nanna Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen © FEI/Leanjo de Koster

I sportsplanen for dressur i denne sæson er deltagelse i FEI Nations Cup et fokuspunkt. Efter starten i Wellington følger CDIO5* i Compiegne (FRA), 4-7 maj. I juni er der CDIO3* i Budapest (HUN) og CDIO4* i Rotterdam (NED) og sæsonen slutter med CDIO5* i juli i Aachen (GER) og Falsterbo. 

Holdene består af 4 (kan bestå af 3 ryttere) hvor alle rider Grand Prix, og herefter rider to Special og 2 kür, er der en lille turs deltager rides Prix st. Georges og Intermediaire I. Det er de 3 beste resultater som tæller, og det vindende hold får 1 point, nr. 2 får 2 points osv. og det er holdet med det laveste pointstal som vinder. Se mere HER

Sidste år sejrede det danske hold i Aachen og Falsterbo.