Skip to main content

Anders Sjøbeck Hoeck har fire heste til start i mellemrunden

18-årige Anders Sjøbeck Hoeck har intet mindre end 4 heste til start ved weekendens mellemrunde i dressur. Og han skal på banen i både i øst og vest.
| admin


Anders Sjøbeck Hoeck går en travl weekend i møde. Den 18-årige fyr, der er ældste søn af Dorthe og Hans Jørgen Hoeck, har nemlig intet mindre end fire heste kvalificeret til mellemrunden i Pavo og DRFs dressurchampionat.

Se mellemrunde vest

Se mellemrunde øst

Lørdag skal han på banen i Grindsted – Hesselhoej Double Up og Lohmanns Sagoson er tilmeldt fireårs-klassen.

Og søndag tager Anders mod øst, nærmere bestemt Karlslunde, hvor han sætter sig i sadlen på Hesselshoej Rock a Billy og Donkey King.

Anders Sjøbeck Hoeck om at være ung hingsteholder

Fire dejlige heste

Anders ser masser af kvaliteter i hver af de fire heste.

“Sagoson er rigtig dejlig vallak. Den gik til 8,7 i kvalifikationen, og jeg har redet Sagoson, siden vi købte ham i foråret.

Double Up en fireårs hingst, vi selv har avlet. Den er efter Donkey Boy, og så er den lavet på en helsøster, der var mor til præmiehingsten Hesselhoej Gnags. Jeg har redet Double Up fra dengang, han var helt rå.”

Når Anders er færdig med at ride mellemrunde vest lørdag eftermiddag, så går turen retur til Fyn, hvor Hesselshoej har base.

“Jeg skal lige hjem og ride, og så tager vi til Sjælland, hvor jeg skal ride mellemrunde vest om søndagen.

Der skal jeg ride vores avlshingst Rock a Billy – han er en rigtig fin hest, og jeg tror, han bliver en rigtig god programhest. Den har virkelig udviklet sig siden kvalifikationen, så det glæder jeg mig til.

Donkey King er en vallak, vi købte i foråret. Han var redet i ca. to måneder, da vi købte ham. Han er en dejlig hest med tre regulære gangarter. Jeg tror, den bliver rigtig god som fem- og seksårs,” forklarer Anders.

Sundt med oplevelser

Hans unge alder til trods, så har Anders allerede masser af erfaring. Til dagligt driver han Hesselhoej sammen med sin far, og Anders har allerede haft stor succes i de danske championater.

I 2019 blev han ved DRF 4 års championat på Blue Hors nr. 2 med Highfive fuglsang, i 2020 kvalificerede Anders 5 heste til DRF championats finaler, han var dermed den rytter med flest kvalificerede heste, her vandt han både 4 års championat med Hesselhøj Downtown og 5 års championat på Highfive Fuglsang.

hesselhoej.dk

Og netop den rutine skinner igennem, når Anders taler om weekendens stævner.

“Vi tager de unge heste med for at uddanne dem. De oplever en masse, og det er godt, at de prøver at komme ud en weekend.

Jeg er ikke så nervøs, som jeg måske var første gang. Jeg synes, det er spændende, og jeg kan godt lide at ride unge heste.

Hvis ikke alting lykkedes, så har man stadig en god hest med hjem. Jeg ved i hvert fald, at jeg har nogle dejlige heste kvalificeret,” slutter Anders, der faktisk er sikret deltagelse i Pavo og DRFs championatsfinale på Blue Hors i midten af oktober.

Sammen med Hesselhoej Captain Morgan vandt han nemlig fireårs championatskvalifikationen i springning med 8,4.

Se startlister mellemrunde øst

Se startlister mellemrunde vest