Nu må I være flere til ridestævnerne
Det meste af ridesports-Danmark har ventet med længsel på, at der igen skulle blive åbnet for stævner, og nu er det så en realitet. Dog er det nødvendigt at tage en række forholdsregler – både som arrangør og deltager – så vi alle i fællesskab bidrager til at mindske smitten med COVID-19 mest muligt og kan blive ved med at afvikle stævner.
Derfor har vi samlet vores anbefalinger til, hvilke forholdsregler man kan tage, så man på forsvarlig vis kan afvikle og deltage i ridestævner. Vi ved, at vores liste ikke er udtømmende, og den forventes derfor at blive opdateret løbende i takt med, at vi drager erfaringer fra afviklede stævner. Derfor er I også mere end velkomne til at melde ind til os på kommunikation@rideforbund.dk, med gode ideer eller forslag til, hvordan anbefalingerne kan blive endnu skarpere.
Vi opfordrer til, at alle arrangører håndhæver både jeres egne og myndighedernes retningslinjer, og at alle deltagere hjælper til ved at overholde dem. Vi opfordrer desuden alle i ridesporten til i fællesskab at overholde det gældende forsamlingsforbud på 50 personer pr. arrangement/klasse samt sundhedsmyndighedernes gældende retningslinjer.
Overholdelse af forsamlingsforbuddet på max. 100 personer
Som stævnearrangører skal I være yderst opmærksomme på, at de max. 100 personer pr. arrangement/klasse er inklusive alle med tilknytning hertil – det gælder altså både ryttere, officials, TD’er, dommere, stævnearrangører, stævnepersonale, etc. I kan med fordel forberede en beregning af, hvor mange personer der vil være tilknyttet hver enkelt klasse og benytte denne som hhv. intern rettesnor samt dokumentation ved en evt. kontrol fra politiet. Vær i denne sammenhæng opmærksomme på, at officials godt kan virke i flere klasser (f.eks. kan samme dommer godt dømme i flere klasser).
Anbefalinger til planlægning og afvikling – stævnearrangører
– Læs gerne Kulturministeriets retningslinjer for genåbning af udendørs idræts- og foreningsliv pr. 10. juni (især relevante er afsnittene om hhv. turnerings- og konkurrenceaktiviteter samt om publikum/deltagere).
– Tænk gerne i ’rid og skrid’-koncepter