Skip to main content

Nye ranglister offentliggjort af FEI – dressur

De danske dressurstjerner fra VM2022 bytter pladser på verdensranglisten, og engelske Charlotte Fry springer hele 9 pladser op ad listen.
| admin

FEI har offentliggjort nye ranglister for både spring og dressur, og vi kan godt afsløre at der er sket lidt efter det veloverståede VM i Herning.

4 danske dressur equipager i top 10

Hele 4 danske equipager ligger i top 10 på verdensranglisten i dressur. Ikke overraskende ligger Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos nr. 2 med hele 2791 point. Lige i hælene på Vamos kommer Cathrines anden superstjerne Bohemian på 3. pladsen med 2716 point. Vamos og Bohemian, lå også henholdsvis nummer 2 og 3 på ranglisten før VM, men har efter Verdensmesterskabet byttet plads. Vi spurgte Cathrine hvordan det føles at være både nummer 2 og 3 på verdensranglisten, da hun var gæst i Riders Corner i Herning.

Bohemian og Vamos Amigos Foto: www.sportfotos-lafrentz.de og Zibrasportequest.com


Som nummer 5 har vi endnu en dansk equipage, der gjorde særdeles flot figur i Herning, med blandt andet en ny personlig rekord i Grand Prix. Nemlig Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera. Parret er siden sidste rangliste opdatering dalet en enkelt plads fra nummer 4, men ligger fortsat flot i top 5.

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera ved OL i Tokyo. © www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Sidste danske equipage i top 10, er naturligvis Daniel Bachmann Andersen og den røde vallak Marshall-Bell, der er hoppet 2 pladser fra nr. 11 til nuværende placering som nr. 9 på ranglisten. Også Daniel og Marchall lavede ny personlig bedste præstation i Herning i Grand Prix.

Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell. Herning 2022. Foto: Riders NOTEBOOK

Charlotte Fry hopper hele 9 pladser

Efter sin magtdemonstration med den smukke sorte hingst Glamourdale i Herning, er engelske Charlotte Fry hoppet intet mindre en 9 pladser op på verdensranglisten, og ligger nu nummer 7.

Glamourdale var på alles læber ved VM 2022 og Charlotte lagde bestemt heller ikke skjul på hendes enorme taknemlighed over at ride så fantastisk en hest, da vi mødte hende i Herning.

Charlotte Fry and Glamourdale. Herning2022. Foto: Kee Frandsen- Den Smukke Hut