Skip to main content

Nye discipliner og sammenhold: Agria og DRFs VM-turnering er en succes

Agria og DRFs VM-holdturnering har budt på meget andet end kampen om finalepladser ved VM i Herning.
| admin

Det er de færreste ryttere forundt at blive udtaget til at deltage ved et verdensmesterskab – og endnu færre oplever at deltage på hjemmebane. Men ved VM i Herning om to uger, får flere danske ryttere end normalt en ekstraordinær mulighed for at konkurrere ved det store mesterskab. Det sker ved finalen i Agria og DRFs VM-holdturnering, som bliver kulminationen på mere end et års præstationer.

Siden den 1. juni 2021 har hold landet over nemlig kæmpet om at høste nok point sammen til at udløse en af de eftertragtede pladser ved finalen, som afvikles under VM. For få uger siden blev det så endelig afgjort, hvilke hold der løb af med de 20 finalepladser, og selvom det ikke er alle, der får lov at opleve VM fra banen, så har Agria og DRFs VM-holdturnering alligevel budt på mange nye oplevelser for rytterne.

Team Flying Fjords. Foto: DRF/privat

Øget opmærksomhed på mindre discipliner

Formålet med turneringen har fra start været at udbrede kendskabet til de mindre discipliner og dermed tiltrække flere ryttere til f.eks. forhindringsbane og voltigering. Og det ser ud til at være lykkedes! Halvvejs igennem holdturneringen viste en spørgeskemaundersøgelse, at langt de fleste kastede sig ud i nye discipliner. Pigerne fra Team Flying Fjords, som deltog i holdturneringen, er da heller ikke i tvivl om, at der er blevet skabt mere opmærksomhed omkring de mindre discipliner.

“Jeg vil sige, at man helt sikkert får vovet sig ud i nogle ting, som man ikke har prøvet før [..] Til det stævne jeg var til i weekenden, var vi 57 deltagere alene i forhindringscup. Det, synes jeg, er forholdsvis mange”, fortalte Josefine Kudsk Holm til Riders NOTEBOOK tidligere på året.

En del af noget større

Ud over det rent sportslige har turneringen også bidraget til et stærkere sammenhold blandt ryttere fra nær og fjern. At deltage i flere discipliner end normalt har bl.a. betydet, at man som rytter har mødt og snakket med flere mennesker på stævnebanerne end ellers. Og så har det, i hvert fald for Team Flying Fjords, bidraget til en fantastisk kampgejst og holdånd.

“Hver gang man rider ind på banen, tænker man, at man gør noget for de andre på sit hold. På den måde er det også meget fedt i forhold til, når det er individuelt – her er det en holdpræstation, så alle får lov til at være med. Det, synes jeg, er meget fedt”, sagde Ida Solgaard Nielsen i samme interview til Riders NOTEBOOK.

Vinderne af VM-holdturneringen findes ved VM i Herning til august.

Du kan læse hele det spændende interview med Team Flying Fjords i Riders NOTEBOOK magasinet her.