Nye restriktioner for børne- og ungeidrætten i hovedstadsområdet
Stigende smitte i hovedstadsområdet medfører nye restriktioner i 17 kommuner i hovedstadsområdet, og det betyder bl.a., at børn og unge ikke længere må være op til 50 ved idrætsaktiviteter.
Fra mandag den 7. december 2020 og frem til den 2. januar 2021 gælder der et forsamlingsforbud på 10 for alle i 17 hovedstadskommuner.
De berørte kommuner er København, Tårnby, Brøndby, Hvidovre, Vallensbæk, Gladsaxe, Rødovre, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Frederiksberg, Ishøj, Gentofte, Ballerup, Høje-Taastrup, Dragør, Glostrup, Albertslund.
DIF håber, at de nye tiltag hurtigt får den ønskede effekt, så restriktionerne kan blive ophævet, og børn og unge igen kan mødes med hele holdet i den lokale idrætsforening.
I mellemtiden ligger der – igen – en stor opgave hos vores mange idrætsforeninger og frivillige, der skal forsøge at afvikle idrætsaktiviteter for børn og unge under nye forhold.
Coronaens indtog i marts har gjort 2020 til et meget vanskeligt år at være frivillig i. Alligevel har de mange frivillige i foreningsidrætten igen og igen formået at holde liv i aktiviteterne og skabe et lys i mørket for både børn, unge og voksne.
Vi håber, at så mange foreninger og idrætsgrene som muligt kan finde kræfterne til det også denne gang, så vores børn og unge fortsat kan dyrke idræt.
Her kommer fire gode råd, som vi håber, kan hjælpe jer på vej:
FIRE gode råd:
1: Lav faste grupper på max 10 personer inkl. træner
Det er fortsat muligt at træne i mindre grupper på max 10 inkl. træner. Overvej, om det kan give mening for jer at inddele jeres børn og unge i mindre hold på max 10 inkl. træner, så det så vidt muligt er de samme børn/unge, der træner sammen hver gang.
2: Sådan kan I trygt afvikle træning for flere grupper samtidig
I kan fortsat afvikle træning for flere grupper samtidig, hvis I sikrer, at:
- Hver gruppe max er på 10 personer inkl. træner
- Der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne – gerne mindst 2 meters afstand.
- I klart afgrænser den ene træningszone fra den anden. Anvend fx kegler, toppe, snor, kridt eller anden tydelig markering.
- Der altid skal være en træner eller anden ansvarlig til stede ved afvikling af idrætsaktiviteter for børn – husk, at vedkommende tæller med i det samlede antal på max 10.
3: Hold virtuel juleafslutning
Med et forsamlingsforbud på 10 er den planlagte juleafslutning med træning for hele holdet sat til tælling i de fleste idrætsgrene, og mange børn kan derfor se frem til en skuffede juleafslutning – sådan behøver det dog ikke at gå.
Ryk juleafslutningen hjem i stuerne og hold den virtuelt over fx Zoom eller Teams. Lad børnene vise deres værelse frem på en virtuel ”House Tour”. Byt sportsskoene ud med sutsko, spil julebanko, spis pebernødder og lad julehyggen indfinde sig på en lidt anderledes måde i år.
4: Giv jeres trænere et skulderklap
Det betyder meget at blive anerkendt, og særligt i år har alle trænere og frivillige fortjent et kæmpe skulderklap. Benyt lejligheden til at sende dem en varm hilsen og tak for deres store indsats – benyt fx jeres Facebook-side til formålet og lad alle klubbens medlemmer og forældre være med til at bidrage i kommentarfeltet i den velfortjente ros.
Kilde: DIF