Skip to main content

OL-kvalifikationen er i hus!

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack opnåede i dag OL-kvalifikation i Hagen – både Nanna og Daniel Bachmann Andersen er klar til kür
| admin

Nanna Skodborg Merrald havde i dag sin anden internationale start på Blue Hors Zack – den 17-årige avlshingst er i topform, og i Hagen opnåede de en tredjeplads i Grand Prix-klassen med 75,739%. De to klæder hinanden godt, og det var bare nogle småting og et enkelt kiks i changementsserien, der kostede Nanna en endnu bedre placering. Andenpladsen til 75,957% blev på tyske hænder til Frederic Wanderes og Duke of Britan, mens engelske Charlotte Dujardin trak fra konkurrenterne med Gio, en 10-årig Apache-søn, som hun scorede 78,761% med.

Det var helt vildt!
Nanna Skodborg Merrald jublede efter sit ridt og placering i dag: – Det var simpelthen så vildt. Og det er en helt vild stor lettelse, nu er OL-kvalifikationen hjemme. Og den er hjemme med en god tur til 75%. Jeg er simpelthen så stolt af ham.
– Jeg syntes, jeg havde en rigtig fin tur, med en dyr fejl i 2’erne, fortæller Nanna videre.
I starten på den første travers blev der lidt uro, der spændte Zack lidt for min hjælp, fortæller hun, og i skridten vil han gerne gå og strække hals, og han kan blive lidt ufokuseret, og det blev han i dag.
– Det har vi ikke fået øvet godt nok, erkender Nanna, men det var i småtingsafdelingen, for som hun fortæller:
– Ellers syntes jeg piaffe og passage kørte godt. Det er virkelig en lettelse at komme igennem programmet hver gang. Han er en guttermand, men jeg kender ham ikke så godt endnu.

https://www.facebook.com/bluehorsaps/videos/2743139295999355/
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack.

Daniel Bachmann Andersen debuterede DV-vallakken Carso’ni e. Carson Ask i Grand Prix-klassen, hvor opnåede 71,370% og en 9. plads. Dermed har også Daniel sin første af to OL-kvalifikationer i hus.
Det var en udsøgt fornøjelse at se de to danske ryttere på banen, der blev virkelig redet og kæmpet for pointene i dag. Og begge er nu kvalificeret til lørdagens Grand Prix kür, der afvikles inde på springbanen i kunstig belysning.

Start- og resultatlister stævnet bliver livestreamet af Clip-My-Horse

https://www.facebook.com/bluehorsaps/videos/311618640360846/

Jagten på OL-kvalifikationer
Flere danske dressurryttere jagter den vigtige OL-kalifikation i Hagen. Cathrine Dufour skal have endnu en kvalifikation i hus på Vamos Amigos, og det samme skal Andreas Helgstrand på Fiontini. Også Nanna Skodborg Merrald mangler en kvalifikation med Atterupgaards Orthilia, omvendt så mangler Daniel Bachmann Andersen nu en kvalifikation på Carso’ni og to på Marshall-Bell. Alle rytterne er til start i Hagen denne weekend.