Skip to main content

Oscarvinder får hovedrolle i ny film om galophest

Film om legendariske væddeløbsheste har altid været populære på det store lærred, og film som Den sorte hingst, Seabiscuit, Secretariat og ikke mindst den danske film om travhesten Tarok har underholdt og rørt både børn og voksne. Nu er der endnu en ny film på vej, nemlig filmen om en af vores tids største galopheste – Frankel.
| admin

Film om Frankel

Frankel blev født i 2008 på Juddomonte farm og var ubesejret i sin 14 løbs karriere. Frankel blev trænet af Henry Cecil, og forholdet mellem træner og hest skulle efter sigende være noget helt særligt. Udset til rollen som den karismatiske træner er den britiske filmstjerne Jeremy Irons. Skuespilleren vandt i 1991 en Oscar for bedste skuespiller i filmen Reversal of Fortune (på dansk Frikendt…?)

Filmen vil tage udgangspunkt i superhestens karriere samt fokusere på forholdet mellem hest og trainer. Henry Cecil bekæmpede i sine sene år nederlag og sygdom og gjorde Frankel til tidens største væddeløbshest. Frankel kvitterede med at være ubesejret i alle sine 14 løb!

Eclipse Film står bag filmen om Frankel, Ron Scalpello er instruktør, og filmen produceres af John Sachs, Andrew Berg, Jeremy Irons og Kimberly Sachs. Manuskriptet er skrevet af Jim Piddock, der også er Executive producer. Det vides endnu ikke, hvem der skal spille Frankels jockey, Tom Queally, eller hvornår filmen har premiere – men en ting er sikkert – vi glæder os allerede!

Kilde: Horse and Hound