Skip to main content

Quarz Ask solgt til Holland

Quarz Ask er solgt som avlshingst til den hollandske hingsteholder Kees Van den Oetelaar hvor han skal nyde sit otium og bridrage med nogle spændende afkom.
| admin

Quarz Ask blev som 7 års indkøbt til Stutteri Ask med henblik på avl og sport, hvilket han har gjort rigtig godt! skriver Stutteri Ask på deres hjemmeside. For at skabe plads til staldens yngre talenter er Quarz Ask er solgt som avlshingst til den hollandske hingsteholder Kees Van den Oetelaar.

Quarz Ask har flere internationale sejre og placeringer bag sig, han har bl.a. vundet bronze ved indendørs DM og blev i 2020 med Karen Møller Rohde nr. 10 ved Danmarks Mesterskabet for Seniorer.

Hans far Quintero Ask var en Grand Prix hest på allerhøjeste niveau, der med Rolf Göran Bengtson har vundet adskillige 5-stjernet Grand Prixer, og i avlen har han også sat sit tydelige præg. Hans vel nok meste kendte afkom er Breitling LS, der med Beezie Madden blandt andet har vundet World Cup finalen i Paris 2018. Hans mor Picolina blev i 2003 Siegerstute ved Holstens eliteskue i Elmshorn med bedste type og bevægelse i hendes årgang. Hun blev ved hoppeafprøvningen belønnet med 10,0 for løsspringning og af fremmedrytteren. Hun bestod testen med en samlet karakter på 8,99. Picolinas moderstamme 5064 er også stamme til hingstene Calido I og II, Paramount, Little Rock og Ukato.
Morfaren Caretino er far til over 200 kåret sønner og mere end 100 heste der har startet i 160 cm klasser, her i blandt den legendarisk søn Casall Ask.
Herhjemme er der registreret 71 afkom efter Quarz Ask.