Skip to main content

Skuespillerinde giver travsporten værdifuld omtale

Ghita Nørby har fået travhesten Ghita Nørby (Farifant – Ninth Avenue) opkaldt efter sig. Det er den danske opdrætter Preben Sørensen, der har valgt at opkalde sit føl efter Ghita Nørby, efter han havde spurgt stjernen, om det var i orden.
| admin

Matador-skuespillerinden, der tidligere i år fyldte 86 år, har været med til at skabe stor fokus på travsporten i forbindelse med, at der er opkaldt en travhest efter hende. Det har nemlig betydet omtale af travsporten i alle større medier, og interesse for den brune hoppe, der bærer Ghita Nørbys navn.

Læs også artiklen om Tarok – Danmarks mest berømte travhest

Drømmen om et navn

”Det er egentlig en lang historie. Preben Sørensen, som har et kæmpestort stutteri oppe i Kjellerup, kontaktede mig for et år siden. Han var vågnet op af en drøm, og nu ville han forfærdelig gerne have lov til at opkalde et føl, han havde, efter mig. Hvad jeg sagde til det? Jamen, jeg blev selvfølgelig glad og sagde ja med det samme,” sagde Ghita Nørby til Billedbladet.

”Jeg har skam også været oppe på stutteriet og set hende, fortalte den folkekære skuespiller til Billedbladet sidste år.

Siden har skuespillerinden og travhesten givet travsporten, en uvurderlig synlighed i det danske mediebillede, og den tre-årige hoppe er nu begyndt sin løbskarriere.

https://www.youtube.com/watch?v=K9nlY0-WhDA&t=131s

Artikel fra Billedbladet kan ses her.
Artikel fra Se og hør, kan ses her.
Artikel fra Ekstra Bladet, kan ses her.

Kilde: Travet.dk