Skip to main content

Solgudens 4 heste kan ses i London

Skal du en tur til London, så skal du ikke snyde dig selv for Rudy Wellers flotte skulptur af solguden Helios myteomspundende heste: Aethon, Eous, Phlegon og Pyrois.
| admin

Beliggende i det ikoniske Piccadilly Circus i London, England, er The Horses of Helios (også kendt som Helios fire bronzeheste) en iøjnefaldende skulptur og attraktion.

Hesteskuplturen er halvdelen af ​​et bestillingsværk installeret i 1992, da det tilstødende Criterion Theatre blev renoveret. Den anden halvdel, Helios’ døtre eller Three Graces, er en skulptur af tre kvinder, der springer ud fra bygningen seks etager ovenover.

The Horses of Helios består af tre bronzeelementer med mørk patina: Et par af heste, der vejer cirka 4 tons, og to enkeltheste.

Solen gik op og ned med Helios og hans hestevogn

Værket er lavet af kunstneren Rudy Weller og symboliserer Aethon, Eous, Phlegon og Pyrois, de fire heste der tilhørte den græske solgud Helios. De stejlende heste er placeret i et springvand, hvilket gør det til et udsøgt kunstværk, hvor hestene med kraft og elegance kæmper sig fri af vandfontænen.

I græsk mytologi var Helios søn af Hyperions og Theias, og han var kendt som en flot, ung og gylden titan, der styrede en gylden vogn trukket af fire stærke heste. Han var en personificering af solen, og hans job var at drive solen fra øst til vest hver eneste dag. Helios var ydermere bror til Selene (månen) og Eos (daggry).

Hvis du er i London er det oplagt at slå vejen forbi The Horses of Helios og nyde de fire flotte bronzeheste. Uanset tidspunktet på dagen er skulpturen et imponerende syn.

Læs også: Et 10 meter højt hestehoved skaber ro i London