Skip to main content

Stærkt udlæg i DM af favoritterne

Pararytterne åbnede deres mesterskab med favoritsejr i flere grader. Det blev til familie-duble til Line og Tobias Thorning Jørgensen i hhv. grad 5 og grad 3
| admin

I grad I til IV blev der redet til over 70% og rytterne i bruttotruppen viste stor sikkerhed i første afdeling af mesterskabet, der strækker sig over endnu to afdelinger, med kürfinaler søndag.

Tina Chabert Jensen red til 73,036% i sit første mesterskab sammen med Skovens Rosselli. Deres partnerskab er af helt ny dato, da Tina desværre har mistet sin DM-vinder Ælling til kolik. Læs mere om Tina og hendes nye tophest i artiklen: Dannebrog til tops i Mannheim, igen!

Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill vinder af grad III. Foto: Zibrasport/Britt Carlsen

Det blev til sejr til mor og søn i mesterskabets første afdeling. Tobias Thorning Jørgensen red sig til dagens højeste score med Jolene Hill i grad III, hvor de opnåede 77,696% og dermed har de et godt udgangspunkt forud for afgørelsen søndag.

Line Thorning Jørgensen og Højgaardens Zackzimo DWB vinder af grad V. Foto: Zibrasport/Britt Carlsen

Tobias mor, Line Thorning Jørgensen kom til start i grad V med den kun 6-årige Højgaardens Zackzimo DWB. Hvad hesten mangler i erfaring, opvejer Line, der har redet flere PL, VM og EM for Danmark. Regnen havde truet med få dråber mesterskabet igennem, men da Line red på banen åbnede himmelens sluser sig over parret. Line måtte bruge al sin erfaring for at støtte den unge heste banen igennem. Det var ikke en let opgave, og der indløb nogle småfejl, men hesten har stor kvalitet, og dermed kunne de indkassere 67,946% Det skulle vise sig, at inden af hendes ni konkurrenter kom forbi, men kampen er meget tæt i netop denne grad, hvor intet er afgjort endnu.

Camilla D.F. Christensen og Fürsten kom ind på andenpladsen med 67,519% og Renee Igelski ligger pt. på en mulig bronzeplads med Elmegårdens Rivaldi med 67,093%. Se interviewet med Tobias og Line i nyheden: Video: Vi bruger hinanden rigtig meget

Katrine Kristensen og Welldone Dallas vinder af grad II. Foto: Zibrasport/Britt Carlsen

Welldone Katrine

I grad II sejrede Katrine Kristensen sikkert på Welldone Dallas med 73,131% Parret er i bruttotruppen, og de er demed i spil til en plads på det landshold, som skal forsvare de danske farver ved PL i Tokyo senere på sommeren.

Susanne Jensby Sunesen og Leeds vinder af grad IV. Foto: Zibrasport/Britt Carlsen

Sejren i grad IV gik ikke uventet til Susanne Jensby Sunesen og Leeds. Parret scorede 73,5% og Susanne er dermed godt på vej til at forsvare sit danske mesterskab fra sidste år.

I morgen formiddag rider paradressurrytterne anden afdeling af mesterskabet fra kl. 9.00.

Se med fra Equitour Denmark den 21.-23. maj 2021 med DM i dressur og paradressur.
Vi streamer alle tre dage – fra begge baner.

Start- og resultatlister fra DM