Skip to main content

Patrik Kittel og Fiontini indtager Boxen

Den svenske OL-rytter Patrik Kittel er tilmeldt FEI Dressage World Cup™ i Herning med den danske varmblodshoppe Fiontini. Parrets samarbejde dateres tilbage til i sommer, men har allerede udløst internationale sejre og topplaceringer.
| admin

3-dobbelt verdensmester

Den 11-årige Danske Varmblodshoppe Fiontini e. Fassbinder opdr. Henrik Hansen er blevet fejet adskillige gange i MCH Messecenter Herning. Den succesfulde hoppe har tre gange vundet verdensmesterskaberne for unge heste under Severo Jurado Lopez. I 2015 sejrede de to i Dansk Varmblods Unghestechampionat i Herning, og testrytter Charlotte Dujardin ville meget gerne have den talentfulde hoppe med sig hjem til England – hun gav Fiontini to 10-taller.

I 2018 blev Fiontini hædret med H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepræmie, og fejret under Dansk Varmblods hingstekåring i Herning, hvor hun og Severo kastede stjernestøv over gallashowet.

Da Severo Jurado Lopez forlod Helgstrand Dressage i foråret 2020, for at blive selvstændig, overtog Andreas Helgstrand den talenfulde hoppe. De kandiderede til en plads på OL-holdet i Tokyo, men Andreas Helgstrand erkendte i foråret, at det kræver mange ressourcer at have en hest på det niveau, og hans tid simpelthen ikke var til det.

Foto: Haide Westring
Patrik Kittel og DV-hoppen Fiontini vil være i startfeltet til World Cup i Herning. Foto: Haide Westring

Fra Andreas Helgstrand til Patrik Kittel

– Der er ingen tvivl om, at Fiontini er en sand ener. En af de heste, som man sjældent får mulighed for at ride. Derfor valgte jeg også selv at overtage hende efter Severo, der havde gjort et flot arbejde. Men jeg må bare sande, at jeg på nuværende tidpunkt ikke har mulighed for at deltage i de mange stævner, som det kræver at have en hest på det niveau, og derfor føler jeg også, at vi har truffet det bedste valg ved at overlade den videre uddannelse til Patrik Kittel, som vi allerede har et godt samarbejde med, fortalte Andreas Helgstrand i august, da det blev offentliggjort, at Fiontini var rejst til Patrik Kittels smukke konkurrencestald i Dulmen, Tyskland.

– Fiontini er uden tvivl en verdensklassehest med hendes tre UVM-sejre, og jeg er så beæret over, at Andreas viser mig den tillid. Jeg har kun redet hende ganske kort tid, og bruger meget tid på at finde ind til hende, men jeg føler, vi snart er klar til at tage en status på, hvor vi er. Vi skal finde hinanden, og det er en længere proces med en hest af den kaliber. Jeg håber for det bedste – Fiontini har alt, hvad topsporten efterspørger, og nu tager vi bare en dag ad gangen og ser, hvad fremtiden bringer. En ting er sikkert, jeg føler mig så heldig at få lov til at træne hende, fortalte Patrik Kittel, da han overtog hoppen, der ejes i fællesskab af Stutteri EVO og Helgstrand Dressage.

Internationale sejre og placeringer

Kittel og Fiontini debuterede sammen i Donaueschingen den 14. august, og ved det efterfølgende stævne i Grote Brogel tog parret deres første, internationale Grand Prix-sejr med godt 75%

De blev placeret på 3. pladsen ved CHIO Aachen i CDIO5* Grand Prix med 76,261%, og gik videre til küren, hvor de rundede 83,5% Publikum i Herning kan derfor se frem til at gense Fiontini i Boxen sammen med den svenske toprytter Patrik Kittel. De to vil kæmpe for de vigtige World Cup-points i FEI Dressage World Cup™ i Herning i uge 42.

Start- og resultatlister

https://www.facebook.com/patrik.kittel/videos/870011237241844/