Skip to main content

To danskere i top-ti på verdensranglisten

Verdensranglisten er opmuntrende læsning her ved månedsskiftet. Cathrine Dufour er rykket op på andenpladsen og Carina Cassøe Krüth er nr. 8 – stort tillykke og respekt herfra
| admin

Verdensranglisten i dressur er særdeles opmuntrende læsning ved dette månedsskifte. Cathrine Dufour er rykket op på andenpladsen med Bohemian, og Carina Cassøe Krüth er nr. 8 med Heiline’s Danciera.
Det er fremragende og meget imponerende at vi har to danske ryttere i top ti, hvor de succesfulde tyske ryttere sidder tungt på pladserne, sammen med en enkelt hollandsk og to engelske ryttere.

Det er den dobbelte guldvinder fra OL og EM Jessica con Bredow-Werndl og TSF Dalera BB, som topper listen, hvilket nok ikke kommer bag på nogen. Dufour er rykket fra tredje- til andenpladsen med Bohemian, og Charlotte Dujardin jagter en absolut topplacering (som hun har haft det så mange gange tidligere med Valegro) med Gio – de er rykket fra 6. til 3. pladsen.

Cathrine Dufour og Bohemian er rykket op på andenpladsen på FEI’s verdensrangliste i dressur. www.sportfotos-lafrentz.de


Isabell Werth er naturligvis også i top ti – med fire heste. Det kan man kun respektere. Hun er nr. 4 med Weihegold, nr. 5 med DSP Quantaz, nr. 7 med Bella Rose og nr. 10 med Emilio.
Hollandske Edward Gal rykker ind på 6. pladsen med hingsten Glock’s Total US, og det er Charlotte Fry fra Storbritannien og Everdale, som indtager 9. pladsen.

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack er nr. 27, Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell nr. 35.
Den seneste Longines Ranking for springning er endnu ikke offentliggjort.

En drøm er gået i opfyldelse for Carina

I foråret var Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera til start ved det internationale stævne i Compiègne . De sejrede i Grand Prix Special og i den forbindelse talte vi med Carina om sejren og fremtiden. Klasserne Carina red i Compiègne var en del af den 5-stjernede tour, som er det højeste niveau. Og er det så anderledes?, spurgte vi dengang:

”Det eneste der er anderledes er, at det betyder noget for pointene til verdensranglisten, men at ride rundt derinde er det sammen som gælder, hvis man rider derhjemme,” fortalte Carina med smil i stemmen. Alligevel havde stævnet og sejren betydning, for Carina har et ønskemål: at komme op i top ti på verdensranglisten.
“Det kræver stabilitet og høje procenter,” erkender hun, men håber på, at hun sammen med den kun 10-årige hoppe, kan opnå det mål. Og det store ønske har de så netop indfriet.
Læs hele interviewet: Carina Cassøe Krüth: Drømmen om OL er tættere på – Zibrasport Equest

FEI Dressage World Ranking