Skip to main content

Travbanen til Høje-Taastrup?

De seneste måneder har der været megen snak om placeringen af Charlottenlund Travbane efter et debatindlæg satte gang i diskussionen.
| admin

1891… Det var året, da Charlottenlund Travbane blev grundlagt, hvilket gør den til nordens ældste.

“I april 1891 solgte gårdejer Oluf Jacobsen fra Skjoldgården 20 tønder land af gårdens jorder øst for Ordrup Jagtvej. Køberen var Det Danske Travselskab, og selskabet spildte ikke tiden, men lod straks en travbane opføre. Allerede i maj samme år blev det første løb kørt på Charlottenlund Traverbane, som det hed dengang,” skriver travbanen.

Men den 129 år gamle bane kan snart være fortid – i hvert fald i sine originale rammer. Et debatindlæg i august 2020 skrevet af Brigitta V. Rick (SF), medlem af kommunalbestyrelsen, har nemlig sparket gang i debatten om placeringen af det historiske etablissement:

“Der mangler ungdomsboliger, almennyttige boliger og seniorboliger i Gentofte, og der er ikke mange store grunde tilbage, så det kan være svært at finde en passende placering. Der er dog et stort område, som ikke har været omtalt som en mulighed, og det er travbanen, som måske flytter ud af kommunen. Når eller hvis det sker, så skal der tages stilling til, hvad grunden skal bruges til,” lød det blandt andet fra politikeren i sit skriv på SN.dk.

Derefter fulgte flere læserbreve, og debatten om Lunden kører stadig.

Tæt på stationen

Seneste opdatering i sagen er en mulig flytning til Høje-Taastrup.

“Efter flere positive møder med Høje-Taastrup Kommune har vi besluttet udelukkende at arbejde videre med denne placering.

Høje-Taastrup har igennem hele processen været vores første valg på grund af sin infrastrukturelle placering samtidig med at det er et bynært og befolkningstæt område.

I Høje-Taastrup vil vi kunne erhverve os ca. 45 ha mindre end 1000 meter fra Høje-Taastrup Station. Det er tre gange arealet på Lunden og over det dobbelte af Skovbo.

Processen med udvikling af et nyt anlæg fortsætter og medlemmerne vil blive inviteret til at give input til anlægget indenfor de næste 14 dage”, lyder meldingen fra Charlottenlund Travbane.