Skip to main content

På trods aflyste stævner: OL-forberedelserne fortsætter

Mandag blev det offentliggjort, at det storstilede stævne Horses & Dreams meets Japan – 4-stjernede CDI-stævne i Hagen, der skulle havde fundet sted fra den 22. til 26. april er aflyst på grund af coronavirussen. Stævnet var en vigtig del af forberedelserne til OL, så hvad betyder dette for udtagelsen af det endelige dressurlandshold? Zibrasport Equest har talt med Dansk RIde Forbund om konsekvenserne.
| admin

Efter DWB Five Star Dressage i Herning udtog landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og holdleder Helle Krasnik Trolle holdet, der skulle repræsentere Danmark til Horses & Dreams meets Japan – 4-stjernede CDI-stævne i Hagen.

I sportsplanen 2020 fra Dansk Ride Forbund er stævnet i Hagen netop nævnt blandt sæsonens vigtige datoer og aktiviteter i forhold til OL, men mandag blev Horses & Dreams altså aflyst som en konsekvens af coronavirussen.

De udtagne ryttere: Cathrine Dufour, Carina Cassøe Krüth, Anders Dahl, Daniel Bahmann Andersen og Anna Kasprzak får dermed ikke lov til at vise deres OL-form frem for landstræneren, men hvad får det aflyste stævne af konsekvenser for landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og holdleder Helle Krasnik Trolles tilgang til udtagelsen af det endelig OL-hold?

OL-kval er hjemme
Dansk Ride Forbunds elitechef for elitedisciplinerne dressur, spring og military Kimi Nielsen er klar i mælet i forhold til det aflyste stævne:

– Vi er rigtige heldige, fordi de fleste af de ryttere, vi har i spil, har allerede deres personlige OL-kvalifikation i hus.
Det gælder også for vores springryttere. Det har vores militaryryttere også. Det er jo en luksus, vi har, for der er rigtig mange lande, der inden den 1. juni skulle ud at hente rytterenes personlige kvalifikation i hus.
Vi er rigtige heldige, at vi nåede at se dressurrytterne i Herning. Det gav et dejligt billede. Vores ryttere gjorde det fantastisk, for de viste, at Danmark ville kunne stille et super hold til OL, lyder det fra Kimi.

Truslen fra coronavirus og de mange rygter om at rykke OL, er dog ikke gået ride forbundets næse forbi. Men alle forsøger at holde fokus på, at begivenheden bliver afholdt.

– Der er ikke nogen, der lige nu kan sige, om det bliver gennemført eller ej. Vi gør det, at vi forbereder os på, at vi skal af sted. Det er vores mind-set.
Vi forbereder os helt, som vi ville have gjort ellers. Det bliver vi ved med, indtil der kommer en melding. Det samme gør ryttere og trænere. Vi kan bare ikke komme til de stævner, vi havde regnet med. Men så gør vi noget andet, men det er op til den enkelte rytter, hvordan deres forberedelse skal være, fastslår elitechefen.

Hun har tæt samarbejde med landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og holdleder Helle Krasnik Trolle.

– Jeg talte med Helle om, at vi kan tage det stille og roligt, fordi rytternes kvalifikation er i orden, og vi så dem i Herning. Vi har nogen, vi gerne vil se igen, men vi har flere stævner forinden OL. Aachen kommer forhåbentlig også til at finde sted.
Løbet er på ingen måder kørt, og kommer der ikke flere stævner, så kan landstræneren jo tage rundt til de enkelte, fortæller hun.

Det er vigtigt, at rytterne selv formår at holde formen ved lige, selv om turneringssæsonen har taget en uventet drejning.

– Rytterne skal holde en formkurve. Vi havde en træningssamling i begyndelse af april, som vi er blevet nødt til at aflyse. Afhængig af alting, så håber vi at kunne holde den på en senere tidspunkt. Der er ikke noget, der ikke er til at løse.
Alle lande står i samme situation. Man vil gerne have hestene ud til de store stævner, men det bliver bare ens for alle, hvis det ikke er muligt, slutter Kimi Nielsen.

Store stævner aflyst
Dressurstævnet i Hagen er bare det seneste i en række af ridesportsbegivenheder, der er blevet aflyst som konsekvens af coronavirussen.

– Kasselmann-familien såvel som hele Horses & Dreams-teamet vil gerne benytte lejligheden til at takke alle dem, der så energisk har støttet forberedelserne og arbejdet hen imod Horses & Dreams med deres store engagement og lidenskab. Vi vil gerne takke alle partnere, sponsorer, udstillere og interesserede tilskuere for deres tillid og støtte, lyder det i pressemeddelelsen, hvor de annoncerede aflysningen.

Også World Cup-finalen i Las Vegas, der var datosat til 14. – 19. april er blandt de aflyste stævner.