Skip to main content

Video: Se 5. afsnit i træningsserien med Pether Markne

Vi er nu nået til den 5 og foreløbig sidste episode af vores serie med springtræner Pether Markne. Nu fortæller han om brug af kroppen til kommunikation med hesten.
| admin

Pether Markne, der driver en trænings- og konkurrencestald på Broholm Gods, giver gode råd til springtræning i en lærerig serie, hvor vi er nået til den foreløbig sidste episode, episode 5.

Den anerkendte dressur- og springtræner Pether Markne er god til at forklare, hvordan og ikke mindst hvorfor, springryttere skal have fokus på egen opstilling, og på den gode grunduddannelse af deres springheste.

I denne, foreløbige, sidste del af vores populære træningsserie med Pether Markne, hjælper Pether os til at forstå vigtigheden af at bruge egen krop, og placering på hesten for at opnå en bedre kommunikation. Hestens hurtige reaktion på rytterens hjælp kan være afgørende på springbanen, og kan rytteren bruge sin krop, sin vægtplacering, til at øge kommunikationen med hesten, er det en klar fordel. Det kræver dog træning, og i dette sidste afsnit, giver Pether Markne gode råd til netop dette.

Se alle afsnit her

Om Pether Markne

Pether Markne og Per Sandgaard har forpagtet hestecenteret på Broholm Gods. Video: Walk and Talk: Sandgaard og Markne på Broholm – Zibrasport Equest

Pether Markne er A-træner i Sverige i såvel dressur som springning. Han er forfatter, og driver Markne Academy med træning af talentfulde elever. Han er landstræner i både dressur og springning for de norske ryttere. Han har tidligere været teknisk træner for det svenske landshold, og træner bl.a. landsholdsrytterne Malin Baryard Johnsson og Helena Persson.
I sin aktive karriere konkurrerede han internationalt i svær springning, og var med til OL i dressur i Sydney i 2000 med Amiral.