Skip to main content

8-10 OL-medaljer skal gå til Danmark

DIF og Team Danmark har en målsætning, der hedder mellem 8 og 10 medaljer til Danmark. Ridning er én af de sportsgrene, der er forventninger til.
| admin

23. juli 2021 – 8. august 2021 er den magiske dato, hvor OL finder sted i Tokyo. Med et års forsinkelse indfinder atleter fra hele verden sig i den japanske hovedstad for at dyste om de eftertragtede medaljer.

Og nu er DIF og Team Danmark klar med deres målsætning for de olympiske lege:

“Med præcis en måned til OL’s åbningsceremoni har DIF og Team Danmark lagt sig fast på den endelige danske resultatmålsætning for legene i Tokyo.

”I over 16 måneder har vi haft en pandemi i sidevognen, som har været årsag til et hav af aflyste internationale sportskonkurrencer. Men det er klart, at når vi går ind til legene som forsvarende verdensmestre i for eksempel håndbold og i flere banecyklingsdiscipliner, så skal vi have medaljemålsætninger. Det samme gælder i sejlsport, kajak, badminton, svømning, ridning, roning og skydning, hvor vi har vist god form og er stærke.

Her skal vi turde drømme stort, og det gør vi sammen med atleter og forbund og derfor tør vi godt at melde en resultatmålsætning ud på 8-10 OL-medaljer,” siger Søren Simonsen, chef de mission, DIF.”

Ambitionen er medalje

At der er store forhåbninger til de danske ryttere, falder fint i hak med landstræner i dressur Nathalie Zu Sayn-Wittgensteins ambitioner.

Hun har tidligere udtalt til Zibrasport Equest, at målet er en holdmedalje.

Se interviewet her.

Hvilke ryttere, der skal repræsentere Danmark i de forskellige discipliner, har DIF og DRF endnu ikke offentliggjort.

Læs mere om bruttotruppen her

Medaljemålsætninger og resultater fra tidligere OL:

  • OL i Rio 2016 Målsætning: 10 Medaljer: 15 (2 guld, 6 sølv og 7 bronze)
  • OL i London 2012 Målsætning: 8 Medaljer: 9 medaljer (2 guld, 4 sølv og 3 bronze)
  • OL i Beijing 2008 Målsætning: 7 Medaljer: 7 medaljer (2 guld, 2 sølv og 3 bronze)