Skip to main content

Josefine Hoffmann har redet for OL-rytter Anna Kasprzak i 5 år. Hun nyder det i fulde drag, og elsker når Anna underviser hende: det er bare vildt godt, fortæller hun
| admin

I forsommeren kunne Josefine Hoffmann, 24 år fejre, at hun har arbejdet for OL-rytter Anna Kasprzak i fem år. Det har været helt fantastisk, og hun har fået mange, gode oplevelser, fortæller hun. Sammen med Annas Grand Prix-hest Hønnerups Driver, har hun været på landsholdet til EM adskillige gange, og senest opnåede de en sølvmedalje ved DM i Uggerhalne i maj måned i klassen for U25-ryttere.

Partner med UVM-guldvinder Driver

Josefine kommer fra en ridefamilie, hvor hendes far Per Hoffmann er uddannet berider. Det er også ham, som hjælper hende på opvarmningen til stævnerne, hvis Anna er forhindret i at komme med.
Da Josefine startede i stalden hos Anna Kasprzak blev genoptræningen af Driver hendes opgave. Det udløste senere en start i MB0 i foråret 2017 ved landsstævnet i Vejle, hvor det blev til en stensikker sejr på den dengang 13-årige Driver. Mange husker måske Driver, fra han vandt guld ved UVM i Verden under Andreas Helgstrand, og efterfølgende sikrede familien Kasprzak at den talentfulde vallak forblev herhjemme. Anna har uddannet Driver til Grand Prix og undervejs vundet U25-guld i 2014.

På EM-holdet første gang i 2017

Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver viste så fine takter, da de startede deres samarbejde, at de blev udtaget til EM-landsholdet i Roosendaal, Holland i 2017. Holdet opnåede ingen medaljer, men i den individuelle konkurrence sluttede Josefine og Driver som bedste danske ekvipage på en 8. plads. Og de sluttede året på fornem vis ved at vinde ECCO Cup finalen for U21.

Josefine Hoffmanns første opgave, da hun blev ansat hos Anna Kasprzak for 5 år siden, var genoptræningen af Hønnerups Driver. De har dannet par lige siden. Foto: Zibrasport Equest

Skadet og intet EM

Deres første internationale sejr kom i april 2018 i Zeeland Outdoor i Holland, hvor de sejrede i kür med 76,5% Efter et enormt flot forår og sommer med internationale topplaceringer, var parret på U21-holdet til EM, men umiddelbart før afrejsen til EM blev Driver småskadet, og de kom ikke afsted. De var ellers spået en medaljechance i deres sidste år i U21.

Nordisk Mester i 2019

I 2019 var der total, dansk dominans i holdkonkurrencen ved Agria Nordic-Baltic Championships på Vilhelmsborg, hvor det danske hold for U25 satte konkurrenterne til vægs og vandt guld. Og Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver var med. De supplerede guldmedaljen med en individuel bronzemedalje. Parret blev bedste danske ekvipage ved EM i Italien, hvor holdet vandt bronze, og den medalje karat opnåede Josefine og Driver også i den individuelle konkurrence. De sluttede året med en overlegen sejr i ECCO Cup Finalen for U25.

EM holdbronze i 2020

Sammen med Victoria Vallentin, Anne-Mette Strandby Hansen og Maja Andreasen vandt Josefine Hoffmann EM holdbronze for U25 i 2020.
Året var præget af coronapandemien og Agria DRF Mesterskabet for U25 blev først afviklet i september, og her vandt Josefine og Driver igen en bronzemedalje.
Ved årets udgang måtte ECCO Cup finalerne desværre aflyses, og på baggrund af resultaterne fra årets to kvalifikationsstævner, blev det igen Josefine Hoffmann, som blev udnævnt til vinder.

“Det er vildt godt,” fortæller Josefine Hoffmann om den træning, hun får af Anna Kasprzak. Foto: Zibrasport Equest

Spændende ungheste på vej

Mens Anna Kasprzak har været på barsel med sønnen Eddie, der blev født i marts måned i år, har Josefine holdt Annas konkurrenceheste igang. Samtidig har hun flere unge heste godt på vej. Hør Josefine Hoffmann fortælle i dette video interview lavet af Zibrasport Equest.