Skip to main content

Lærkes drægtige avlshoppe slemt forbrændt

Lærke Svenningsen fra Jelling kom mandag ud til en skræmt og forbrændt hest. Hendes 14 årige friser hoppe er blevet forbrændt, og skræmt efter besøg af uventede gæster på folden natten til mandag.
| admin

Lærke fra Egely Gypsy Horses hører natten til mandag en bil gasse op ude ved hestenes fold. Folden ligger lige ud til vejen, og op mod familiens soveværelse. Hestene kvitterer med at løbe rundt i vild galop.

Lærke er bange for, at en mystisk mand har overhældt hesten med antændeligt væske, og herefter sat ild til den. Tidligere har familien observeret en ung mand, holde ind ved hestene og tage billeder af dem, og udvise mistænkelig opførsel. Om det er denne mand, vides endnu ikke, men politiet har været ude hos Lærke og optage rapport.
Hvad end der har forsaget skaderne på hesten, er det helt udenfor normen. Dyrlægen bekræfter også er sårene ser mistænkelige ud, og pandelokken er svitset. Lærke henviser til at hestene normalt er rolige og ligger og sover i løsdriften om natten, men at noget har været gruelig galt netop natten til mandag, hvor de i stedet har løbet rundt på folden. Angiveligt efter hendes 14årige hoppe har været udsat for en form for skamfering.

Se billeder af hoppen her:

Hoppen er en af Lærkes 2 avlshopper. Denne er hentet hjem fra Holland og har allerede været igennem en del i sit liv. Hoppen var misrygtet da den kom til Lærke, der igennem de sidste 3 år, har fået et stærkt bånd til hoppen, hvis tillid hun har vundet, og som nu er gået tabt.

Lærke fortæller;

Hvis du gør en Frieser noget, tilgiver den dig aldrig, den husker det. Min hoppe går til angreb og bider efter hændelsen, og tilliden til mennesker er væk.

Hændelsen har resulteret i kameraovervågning på gården, og yderligere opmærksomhed på folden der grænser op til vejen. Lærke kommer slutteligt med et opråb. Pas på jeres heste, og lad os sammen gøre opmærksom på at fyrværkeriloven er helt godnat.

Læs også: Kampagne mod fyrværkeri – for hestenes skyld

Se Lærkes opslag på Facebook