Skip to main content

Video: Dobbelt dansk i toppen

Cathrine Dufour og Nanna Skodborg Merrald lå på hhv. første- og andenpladsen i CDI3* i Compiègne lige til Charlotte Fry red på banen med Everdale
| admin

Cathrine Dufour med Vamos Amigos og Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zack lagde sig i spidsen af den 3-stjernede Grand Prix i Compiègne. Et stort felt med 40 startende og næstsidste rytter, den engleske landsholdsrytter Charlotte Fry, red sig ind foran de to danske ryttere med avlshingsten Everdale e. Lord Leatherdale, så kan man glæde sig over, at hingsten er ejet af den danske OL-rytter Anna van Olst og hendes mand Gert-Jan. Charlotte Fry opnåede 76,674% fra et enigt dommerpanel.

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack sammen med Hans Peter Minderhoud og Glocks Zonik far og søn. Foto: Ulrik Sørensen/Blue Hors

Blue Hors Zack slog sin søn

Cathrine Dufour og Vamos Amigos fik 73,435% mens Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack opnåede 73,174% Nanna og Zack havde et par dyre fejl undervejs, idet de misforstod hinanden i anspringet på langsiden efter passagen, hvilket resulterede i 4-taller. Og i den første piouette, som tæller dobbelt, “skruede” Zack lidt rundt, og også her kostede det 4-taller fra dommerne. De var heller ikke helt enige om placeringen, idet Nanna fik pladscifre fra 2 til 8.
Lige efter Nanna og Zack kom hollandske Hans Peter Minderhoud og den danske varmblodshingst Glock’s Zonik N.O.P. der er efter Blue Hors Zack med Blue Hors Romanov til morfar. Hingsten er tidligere blevet redet af Hans Peter Minderhouds partner, Edward Gal, men han har to Totilas-sønner Glock’s Toto Jr. N.O.P. og Glo.ck’s Total US med helt fremme internationalt, derfor overlod han tøjlerne til Hans Peter for få måneder siden. Stævnet i Compiègne var deres internationale debut. De opnåede 73,152% på 4. pladsen.

Andreas Helgstrand og Fiontini. Foto: Baun Photo

Helgstrand placeret

Andreas Helgstrand og Fiontini opnåede 71,218% til 6. pladsen i et program med mange 8-taller, hvor den eneste fejl opstod i den anden pirouette, som dommerne bedømte fra 4 til 6,5. Dommerne var ikke helt enige om parrets præstation på banen, da den ene dommer så dem på 13. pladsen og dommer ved C som nr. 4.

Severo Jurado Lopez, der bor og træner i Danmark, kom ind på 7. pladsen med Fendi T med 71,109%

Start- og resultatlister