Skip to main content

Video: Jeg er ikke færdig med de store ting, siger Anna Kasprzak

OL-rytter Anna Kasprzak er i år blevet mor til sit andet barn. Det giver nogle logistiske udfordringer i en travl hverdag, men Anna er på ingen måde færdig med at gå efter landsholdspladsen.
| admin

De seneste 11 år har OL-rytter Anna Kasprzak, 32 år trænet i eget ridecenter. Før det, havde hun sine heste opstaldet på rideskole. Nu bor hun ved siden af sin avls- og konkurrencestald, Future Dressage, og med hjælp til barnepasning fra sin mor Hanni Toosbuy Kasprzak, er hun tilbage i sadlen igen, efter hun i marts blev mor til sønnen Eddie. Sammen med Mathias Skov Rasch har parret også datteren Ella på 3 år.

I sadlen efter 10 dage

I sin første graviditet red Anna tæt op til fødslen, men det var ikke muligt, da hun ventede Eddie. Så da han blev født i slutningen af marts, var Anna mere end klar til igen at komme i sadlen. 10 dage efter fødslen svang hun sig i sadlen for første gang.

Det er Josefine Hoffmann, som har holdt Annas tre Grand Prix-heste igang, Fuhur, Addict de Massa og Rock Star. Som Anna fortæller, er der udviklingspotentiale i alle heste, og hun har EM i Hagen til september som et mål for sæsonen, og så er VM på hjemmebane i Herning til næste år et meget stort mål.

Drømmer fortsat om de store opgaver

Anna Kasprzak har vundet bronze ved EM for ungryttere. Hun fik Grand Prix-hesten Donperignon (Pepe) i oktober 2011, og året efter red hun sig i finalen ved OL i London. Hun var igen på landsholdet ved OL i Rio i 2016, og også denne gang red hun og Pepe sig i finalen. Parret var også med på det sølvvindende EM-hold i Göteborg i 2017.

Som man kan høre Anna fortælle i interviewet i videoen her i artiklen, er der en del logistik forbundet med at være småbørnsmor, men Anna har ikke parkeret drømmen om de store mesterskabet – den lever fortsat. Og som hun siger: “Der er der kun en vej, det er at klø på. Og få trænet.”