Skip to main content

VM-sølv til Cathrine Laudrup-Dufour

De første individuelle medaljer i dressur er blevet fordelt mandag aften. Charlotte Fry slog Cathrine Laudrup-Dufour efter en en tæt duel.
| admin

Mindre end 24 timer efter, Danmark vandt VM-guld i dressur, skulle ryttere og hesten igen på banen for at kæmpe om det første sæt individuelle medaljer.

Læs mere om den vilde aften i Herning

Kampen om medaljer

Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos’ Grand Prix Special var fyldt med højdepunkter. Travprogrammet indeholdt power, skridten tilpas afslappet og passage og piaffer var ikke til at sætte en finger på.

I galoppen var der en lille fejl i toerne, men Cathrine holdt hovedet koldt og guidede Vamos gennem etterne, som sad i skabet.

Publikum fik det ikke eksisterende tag til at løfte sig fra stadionet, da pointene tikkede ind – 81.322 %.

Charlotte Fry og Glamourdale ville dog være med i kampen om VM-guld. Og efter et fuldstændig fantastisk ridt kunne hun juble over 82,508%, og da klassen var slut altså også over titlen som verdensmester.

“Det er vildt, men jeg er også skuffet. Det var så tæt på,” sagde Cathrine, da sølvet var en realitet.

Charlotte Fry og Glamourdale Foto: Kee Frandsen / Den smukke hut

Bronzen gik til hollandske Dinja van Liere og den dejlige Hermes – ekvipagen fik 79.407 %.

Danskere i topform

Men også længere ned i placeringsrækkefølgen var der meget at glæde sig over – set med rød/hvide briller:

Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell var første danske ekvipage i Grand Prix Specialen.

Berideren fik mere end 76% for sit Grand Prix-program søndag, men som han selv sagde, så havde han slet ikke satset på den 10-årige vallak.

I dagens Special var der noget mere energi i ridtet.

”Fin skridt, strækker sig flot, et er altså flot piaffe-arbejde, den laver, flotte changementer, meget centrereret pirouette, hvor den holder galoppen. Sådan, Daniel,” fastslog Bjarne Nielsen i sin analyse af ridtet.

Igen blev det til en ny personlig rekord – 76,520% lød scoren og en plads i küren.

“Jeg er så glad, min hest var stadig lidt anspændt, men overordnet set er jeg mega-glad for hans præstation i dag. Jeg gav lidt mere gas i dagens program, og han har stadig mere at give. Vi har gjort vores allerbedste, og det er mere end godt nok,” forklarede Daniel, da var hoppet ud af sadlen.

Daniel Bachmann Andersen og Marshal-Bell. Herning2022. Foto Kee Frandsen – Den Smukke Hut

Carina Cassøe Krüth og ’Danse’ var andet danske især inde på Stutteri Ask Stadium. Parret lå i størstedelen af programmet med procenter omkring 80. Et kiks i piaffen trak dog en anelse ned. Det sammen gjorde en fejl i changementerne, men ingen kan tage fra Danciera og Carina, at de er en harmonisk og flot ekvipage, der formår at vise den slags dressur, der er allermest yndefuld.

En flot afslutning sørgede for et resultat på 75,426%, som også giver adgang til onsdagens kür.

Carina Cassøe Krüth og Heilines Danciera. Herning2022. Foto Kee Frandsen – Den Smukke Hut

Nanna Merrald Rasmussen og Blue Hors Zack, hvis alder på 18 år bestemt ikke skinner igennem, gjorde deres entre direkte efter landsholdskammeraten Carina.

Takt og spændstighed var nøgleordene i deres program. Desværre indløb der en dyr fejl i etterne.

Og så skete det, som næsten aldrig sker på dette niveau. Nanna kom til at ride en øgning skråt igennem i stedet for på langsiden.

“Jeg er så utrolig ked af, at jeg lavede den fejl, der betyder, at Zack ikke får lov til at vise sig frem en gang mere i denne arena. Han fortjente en ture mere, han er så god.”

Ærgerligt for det dejlige par, der dog stadig fik 73% – men desværre ingen plads i küren.

Nanna Merrald Rasmussen og Blue Hors Zack under deres Grand Prix i Herning. Foto: Riders Notebook

Se resultatlisten for Grand Prix Special her

Dagens 15 bedste er videre til Grand Prix Freestyle, hvor medaljerne skal fordeles onsdag aften – hvert land må kun være repræsenteret med tre ekvipager.