Skip to main content

Springrytterne tog et stort, positivt skridt mod VM

Når verdens bedste springryttere mødes til VM i Herning til august, stiller Danmark med hold. Og landstræner Bo K. Møller kunne i weekenden stille ikke bare et men hele to hold i Nations Cup. Rytterne kvittede ved at ride VM-kvalifikationer i hus. Og Andreas Schou skrev sig ind i historiebøgerne.
| admin

Det har været en helt uhørt travl weekend for de hjemlige springryttere. Bo K. Møller havde et hold afsted til Longines EEF Nations Cup i vores division i Drammen, og et hold til 5* Nations Cup i Sopot.

5-stjernet Grand Prix-sejr til Schou

Stævnet i Sopot var en del af første divisionskonkurrencerne i Longines FEI Nations Cup. De 5* konkurrencer er på højde med det, rytterne vil møde ved VM i Herning. Hvad angår sværhedsgrad og tempo. Selve Nations Cup konkurrencen blev afviklet søndag eftermiddag, og derfor var der 5* Grand Prix fredag – 160 cm over to runder og 50 ryttere til start, heriblandt flere af verdens pt. bedste ryttere.

Andreas Schou havde sin DM-sølvvinder Independent e. Diamant de Revel til start, og sammen satte de alle konkurrenter til vægs med to fejlfrie runder og en tid, som ingen kunne matche. En dansk sejr i 5* Grand Prix går lige i historiebøgerne. Og de fejlfrie runder betød også, at Andreas nu har to heste kvalificeret til VM i Herning: Independent og Darc de Lux.

Se video hvor Andreas ser fremad mod VM: Video: Lidt skuffet Andreas Schou ser fremad

Lars Bak Andersen var kommet med til Sopot i sidste øjeblik på et afbud, og også han var dobbelt 0 i Grand Prix-klassen på Carl-Heinz B e. Chacco-Blue og VM-kvalifikationen kom i hus.
Det samme klarede Linnea Ericsson-Carey med Skorphults Baloutendro e. Contendros da hun fik 4 fejl i hovedspringning. Også Lars Nørgaard Pedersen manglede inden stævnet i Sopot den sidste VM-kvalifikation på Bøgegårdens Gladiola e. Bøgegårdens Grafs Stakkato. De fik et let nedslag i Grand Prix-klassen, hvilket kunne have givet dem VM-kvalifikationen, men desværre kom der en tidsfejl til. Og da parret misforstod hinanden i Nations Cup-klassen søndag, hvilket kostede en elimination i første runde og 8 fejl i anden, står Lars og Gladiola fortsat uden den internationale VM-kvalifikation.

Tina Lund og Carallo. Foto: Zibrasport Equest

De var seje i Norge

Samtidig havde Danmark et hold med til Longines EEF Nations Cup serien i Drammen, hvor der var Nations Cup fredag aften. Selvom holdet sluttede på en 6. plads af 9 nationer, var Bo K. Møller tilfreds med insdatsen. Rytterne holdt et meget højt bundniveau med 0 og 4 fejl, fortæller han. Han glædede sig over igen af få Tina Lund på holdet, sammen med Carallo e. San Patrignano Corrado red hun 0 og 4 i Nations Cup og blev placeret i søndagens Grand Prix (5. plads) med to 0-runder.

Læs også: Video: Tina Lund har flere kvalitetsheste i stalden

Det blev til en flot senior-debut på landsholdsniveau til Philippa Wildfang Linde og Carreau of Greenhill Z også hun fik 0 og 4 fejl. Kasper H. Hansen og Contador samlede 15 fejl i første runde, men gjorde alt godt igen med et fejlfrit ridt i anden runde. Konstantin Deeken Künnemann og AK’s crowney fik også 0 og 4 fejl.
Det blev Brasilien, som sejrede foran Irland, Belgien, Norge og Sverige.

”Det kræver minimum to 0-runder i hver runder, hvis man skal være med helt fremme i Nations Cup,” forklarer Bo K. Møller, og 4 fejl mindre, ville have gjort underværker i forhold til placeringen. Han glædede sig over, at vi samme weekend, kunne stille to stærke hold i Nations Cup.

Danmark er nu kvalificeret til mellemrunden i Deauville om to uger, og her vil Andreas Schou være tilbage på holdet med OL-hesten Darc de Lux.

Resultater fra Drammen

Linnea Ericsson-Carey og Skorphults Baloutendro. Foto: Zibrasport Equest

Gode takter i 5* Nations Cup

”Springning på 5*-niveau er en helt anden sport, end den vi kender fra de 2- og 3-stjernede konkurrencer,” forklarer Bo. Og derfor er det vigtigt for vores bedste ryttere, at de får chancen for at ride den type baner, under øget tidspres, og i et topprofessionelt miljø, hvor rytterne er op imod de bedste i verden.

Da Danmark ikke er kvalificeret til deltagelse i første division, er landstræneren afhængig af at kunne ”overtale” de stævnearrangører til at give Danmark en plads. Det er lykkedes for Bo de senere år ved Falsterbo Horse Show, og deltagelsen i Sopot blev en realitet, da det blev muligt at tilkøbe et wildcardet til stævnet. Normalvis er international stævnedeltagelse i landsholdsregi dækket af DRF’s elite-budget, men da det pågældende stævne ikke var en del af sportsplanen for 2022, skulle der tænkes ud af boksen for at kunne finansiere wildcardet.

”Vi besluttede at række ud til vores gode samarbejdspartnere hos foreningen SpringDanmark for at få sparring på, hvem vi kunne henvende os til. Derigennem lykkedes det os heldigvis at sikre støtte via Søren Rasmussen fra Frandsbjerg Horses, som også er bestyrelsesmedlem i SpringDanmark, og det er vi meget taknemmelige for”, fortæller Elitesportschef i springning, Janni Thermann.

Og ser man på enkeltresultaterne i Sopot, er der meget at glæde sig over. Linnea og Baloutendro fik nedslag og tidsfejl i første runde. I anden runde var parret oppe i det krævede tempe, og kom i mål med et let nedslag. Emil Hallundbæk viste med et fejlfrit ridt i første runde på Chalisco, at han er stærkt tilbage efter en lille pause på grund af en brækket fod. Andreas Schou og Independent fik et nedslag, og da holdet lå placeret uden chance for avancement, valgte Andreas at spare Independent for endnu en krævende runde.

Tyskland vandt foran Frankrig, Schweiz, Irland, Polen, Sverige, Danmark og Norge.

Tyskland vandt Longines FEI Jumping Nations Cup of Poland 2022 – Otto BECKER (Chef d’Equipe) – Christian KUKUK – Philipp WEISHAUPT – Janne Friederike MEYER-ZIMMERMANN – Andre THIEME Foto: ©FEI/Łukasz Kowalski

Resultater fra Sopot

Falstebo er sidste hurdle før VM

Bo vil sammensætte et hold til det 5*-stævne med Nations Cup ved Falsterbo Horse Show og efter stævnet, skal han sætte det hold, som skal kæmpe om at nå finalerunden i holdkonkurrencen ved VM.

VM-konkurrencerne åbner onsdag den 10. august med en tidsspringning, resultatet herfra indgår både i resultatet for hold- og individuelle konkurrencer. Torsdag er første runde i det, man kunne kalde Nations Cup, for herefter går de 10 bedste hold videre til finalen fredag aften i kunstigt lys på Stutteri Ask Stadium. Lørdag er der hviledag for VM-hestene, og på Agria Super Sunday mødes verdens p.t 25 bedste springryttere.

Se mere på Welcome to Herning | Herning 2022