Skip to main content

Shannon Ketterle: Lærerige uger i Belgien

Springrytteren Shannon Mejnert Ketterle har de seneste uger været til stævne i Belgien med fem heste. Hun tager flotte resultater med retur til Danmark. Og inden længe går turen til Spanien med hestene.
| admin

Sentower Park i Opglabbeek i Belgien har de seneste uger dannet rammen om springrytteren Shannon Mejnert Ketterles hverdag.

Det store hestesportssted, der består af intet mindre end fire indendørs-arenaer, to udendørsbaner samt restaurant, rideudstyrsbutik, mødelokaler med mere, har været vært for CSI**/CSI* og CSIYH TOUR.

Den danske kvinde, der driver forretningen Shannon Sportshorses, havde taget fem af sine talentfulde heste med til stævnet.

https://www.instagram.com/tv/CKuFlTKB7bT/?utm_source=ig_web_copy_link

“Stævnet har været så fint i smukke og kæmpe store omgivelser.
Jeg har brugt stævnet for at holde mine heste i form, inden jeg tager til Spanien, Oliva Nova, om tre uger.

Jeg har haft hestene First Jolie, Divine z, Balotelli, Chico Vitz og Union Star med,” fortæller Shannon til Zibrasport Equest, da stævnet er overstået.

Det har været nogle meget lærerige uger. De bygger virkelig til i klasserne hernede, da mange af verdens bedste ryttere deltog til stævnet og sværhedsgraden var max, da der næsten altid var 100 ryttere med i hver klasse

Shannon Mejnert Ketterle

Sådan præsterede hestene

Shannon ser tilbage på ugerne i Belgien med stor tilfredshed.

“Jeg red min første ranking-klasse i nogle år på min 8 års-hest Chico Vitz. Det er en hest, som er ejet af min bedste veninde Nicole Christiansen, som også er ejer af NC Heste Wellness.
Chico er en hest, som jeg forventer så meget af i denne sæson, Han var også en af grundene til, vi kørte herned til Belgien, da han skal trænes i nogle større klasser inden Spanien.”

https://www.instagram.com/tv/CK7Mf29BFRB/?utm_source=ig_web_copy_link

“Ligeledes sprang min nyeste hest First Jolie fejlfri i alle 6 års-klasserne denne weekend.
Det er en hest jeg ejer med Cathrine Dufour og Rasmine Laudrup. Hun havde brug for at springe nogle 6 års-klasser inden Spanien også. Det er en hest, jeg ved, jeg ikke får lov til at beholde så længe, og når vi rammer den rigtige kunde til hende, så ved vi, hun kommer til at gå de sjove baner i fremtiden.”

Shannon har haft nogle gode ture i Belgien (Foto: Privat)

Stævne og Covid-19

Selv om Covid-19 stadig hærger, så formåede Sentower, ifølge Shannon, at afvikle et stævne, hvor deltagerne følte sig trygge.

“Det er bare så vigtigt for mig at blive ved med at uddanne mine unge heste, og ja corona er da en kæmpe udfordring. Men jeg prøver at arbejde mig omkring den, da min forretning skal overleve og gå videre.

Under stævnet her kunne vi kun spise og drikke udenfor eller i lastbilerne. Vi havde masker på 24/7 og handsker på i opvarmningen.

Jeg forstår ikke at man ikke kan starte op i Danmark og holde stævner som disse. Ingen er i nærkontakt med hinanden”, fastslår Shannon.

Sneen fyldte godt på vejene, men Shannon nåede sikkert til Danmark efter ugerne i Belgien