Skip to main content

Werth er igen i sadlen på Bella Rose

Den tyske toprytter, verdens mest vindende, Isabell Werth er igen tilbage i sadlen på Bella Rose, der måtte haste opereres for kolik i september
| admin

Egentlig skulle den elegante hoppe, Bella Rose tage afsked med topsporten ved CHIO Aachen, for at få et otium som avlshoppe. Det hele var planlagt, og mange glædede sig til at tiljuble det succesfulde par i Aachen midt i september. Sammen med verdens mest vindende dressurrytter, tyske Isabell Werth vandt Bella Rose VM i 2018, EM i 2019, holdguld og individuelt sølv ved OL i Tokyo. Under EM i Hagen i starten af september måtte Bella Rose hasteindlægges med kolik.

Bella Rose har været gennem en rekonvalsensperiode, og nu kan man se på Instagram, at Isabell og Bella Rose igen danner par.

https://www.instagram.com/p/CVsNq28K8rl/?utm_source=ig_web_copy_link

Isabell Werth og Bella Rose, som er ved at komme sig efter en kolikoperation. Foto: privat

Fra opdrætter til verdensscenen

I 2004 kom Bella Rose til verden hos opdrætterne Heinrich og Wilhelm Strunk, den langbenede fuks med blis og fire sikker blev registreret i Westfalen, far er Belissimo M og hun var det syvende føl af hoppen Cedra II e. Cacir AA. Hoppen blev spottet af Matthias Bouten, som fik hende i tilridning, da hun var 3 år. Bouten arbejdede også for Isabell Werth, og han følte, Bella Rose var en hest lige efter Isabells smag.

Isabell blev fra først blik fascineret af den unge hoppe – hendes energi og power. Hun fik gåsehud, da hun så hoppen trave og galopere i longen, resolut kontaktede hun sin mæcen og mangeårige samarbejdspartner Madeleine Winter-Schulze, og fortalte om sin oplevelse af hoppen, og fik fuld opbakning til at købe den unge Bella Rose.

Isabell valgte ikke at starte den temperamentsfulde hoppe i championaterne for unge heste. I 2012 debuterede de nationalt på S-niveau og vandt deres første Intermediaire II og korte Grand Prix. Året efter, i maj debuterede de internationalt i Grand Prix  og Special i München – med to sejre og rygterne om Isabell Werths nye power-hoppe løb dressurverdenen rundt.

2014 – World Equestrian Games, parrets internationale mesterskabsdebut blev ventet med spænding. Isabell og Bella Rose kom ind på andenpladsen med 81,529% efter Valegro og Charlotte Dujardin. De var dermed bedste par på det tyske hold, der vandt guld i Caen. Inden Specialen måtte Bella Rose trækkes fra start på grund af en hovbyld, forlød det. De kom tilbage senere ved det tyske mesterskab, hvor Isabell og Bella Rose sejrede. Det blev dog parrets sidste optræden i lang tid. I 3,5 år var der stille omkring den elegante hoppe, som kæmpede med skader. Isabell Werth kunne igen ride op ad midterlinjen i et mesterskab, ved WEG i Tryon, hvor det blev til dobbelt guld, individuelt som for hold.

De sluttede deres karriere ved OL i Tokyo med holdguld og invididuelt sølv efter en kür, som Isabell betegnede som deres karrieres bedste.

Kilde: Reiten st. Georg