Skip to main content

Afsløret med søm i gamacher

En international springrytter fra Dubai blev af en steward afsløret med søm i bagbensgamacherne, FEI har udelukket ham og hans træner fra stævner, men træneren er i fuld gang igen, med falsk identitet.
| admin

I februar 2021 blev springrytteren Esam Zbibi, som kommer fra Dubai, men rider for Storbritannien, fanget med søm i hestens bagbensgamacher. FEI udelukkede derefter både ham og hans træner, Hicham Gharib (SYR). Sidstnævnte overholdt dog ikke udelukkelsen.

Esam Zbibis karantæne varer frem til 2026. Hans medsammensvorne Hicham Gharib blev faktisk først udelukket i et år i februar 2022, så han skulle have været i stand til at arbejde som træner igen om et par måneder. Men det kommer ikke til at ske. FEI har forlænget Gharibs forbud med endnu et år, fordi manden ikke overholdt udelukkelsen. Tværtimod. Han påtog sig en falsk identitet og blev taget i at være aktiv ved mindst et stævne, ifølge FEI’s dom. Hans forbud varer nu indtil 31. januar 2024. Derudover blev han idømt en bøde på 5.000 schweizerfranc og skal afholde sagsomkostningerne på 2.000 schweizerfranc.

Baggrund: Ved en CSI3*-turnering i Abu Dhabi i weekenden den 23. til 26. februar bemærkede en steward, at Esam Zbibis hest, HH Sigma, sprang ekstremt “forsigtigt” med sine bagben. Overstewarden forberedte sig på at tjekke hestens bagben, men før han nåede det, fik Hicham Gharib, fjernet gamacherne. Overstewarden søgte og fandt dem og konstaterede, de var præpareret med søm, der havde blod på.

Ud over det allerede nævnte forbud blev rytteren også idømt en bøde på 10.000 schweizerfranc.

Kilde: Reiten st. Georg