Skip to main content

Amalie König dyrker elitesport på trods af alvorlig sygdom

19-årige Amalie König er en del af Firkløverets Springakademi og har, siden hun var ganske lille, dyrket ridebanespringning på højt niveau. Vi har interviewet Amalie, hvor vi bl.a. fik et indblik i, hvordan hun tackler en alvorlig sygdom, der hver dag giver hende smerter i kroppen.
| admin

Amalie König har i mange år været en del af dansk springsports kommende talenter. Den 19-årige pige er opvokset på Stald König i Værløse, hvor heste altid har været en del af hverdagen.
Derfor var det heller ikke så mærkeligt, at Amalie blev bidt at ridebanesprining som helt lille. Den første pony fik hun som seksårig, men det var med ponyen Nestor, at karrieren for alvor tog fart.

Amalie begyndte dog at døje med smerter i kroppen, da hun rundede 11-12 år, men det krævede et langt udredningsforløb, før lægerne fandt årsagen. Børnegigt lød dommen, men for Amalie var det en lettelse at få ord på sin lidelse.

Du kan se hele vores interview med Amalie König her, hvor hun fortæller mere om sygdommen. Derudover kommer vi også omkring, hvordan det er at vokse op i en hestefamilie, ambitioner og drømme for fremtiden.

Børnegigt er en såkaldt ”autoimmun sygdom”, hvor der opstår en slags betændelsestilstand i et eller flere led. Læs mere om sygdommen.

Betændelsestilstanden ved børnegigt skyldes ikke bakterier eller virus i leddene, men at kroppens immunforsvar overreagerer. Man kan sige, at det “misforstår” sin opgave og også går til angreb på kroppens egne celler i leddene.

Gigt hos børn kan optræde forskelligt. Ofte kan sygdommen optræde med et mildt forløb med kun få symptomer, men den kan også i svære tilfælde give betydelige problemer. I enkelte tilfælde optræder betændelsen også i bindevævet andre steder i kroppen.

Kilde: Gigtforeningen.dk