Skip to main content

Benedikte Palm: Instagram har givet mig nye muligheder

Benedikte Palm har en instragramprofil med flere tusind følgere, og det har givet hende mange flere muligheder i hesteverdenen.
| admin

Via det sociale medie Instagram er det muligt at få et glimt af hverdagens professionelle såvel som almindelige ryttere. Særligt de unge ryttere deler flittigt ud af deres liv med hestene, men hvilke tanker gør de sig egentlig om brugen af Instagram i hesteverdenen og mediets effekt på andre og dem selv? Vi har talt med instagrammer Benedikte Lundsgaard Palm fra Fyn, og du kan læse hele artiklen i det nyeste Riders Notebook.

Mere end 68.000 følgere

Benedikte Palm er 16 år og ejer Fjordhesten Dorella Fjordlyst (i daglig tale Carla) og DV-vallakken Valentin D, og det er netop fortællingen om hverdagen med hestene, der har gjort Benedikte så stor på Instagram. Hun har over 68.500 følgere på profilen @benediktepalm og er udvalgt som influencer ved VM i Herning 2022. På profilen deler hun videoklip og billeder fra træning, skovture og hyggestunder med hestene.

I artiklen fortæller Benedikte, hvordan hendes profil er blevet så populær, hvad det giver hende at dele ud af sin hverdag med heste, og hvordan det er at være et forbillede for børn og unge. Benedikte bor hjemme på sine forældres gård, hvor hun også har hestene, og så går hun i gymnasiet som så mange andre unge mennesker på hendes alder.

Fra hobby – til fritidsjob

Det at drive en så stor instagramprofil, kan måske se meget glamourøst ud, men det er også et arbejde, og jo større profilen er – desto mere kræver den at vedligeholde:

“Instagram er pludselig blevet et fritidsjob for mig – mere end bare en hobby. Nu hvor jeg er begyndt at få flere sponsorer, kan jeg jo ikke bare holde en pause fra Instagram, der er ligesom nogle andre krav. Men det er et virkelig fedt fritidsjob, som jeg selv kan bestemme, hvor meget tid jeg bruger på – for mine heste og min skole er selvfølgelig altid min førsteprioritet,” fortæller Benedikte.

Og det er netop samarbejdet med sponsorer, der har åbnet mange for mange nye muligheder. Næsten alt Benediktes udstyr er sponsoreret, og hun har indgået et samarbejde med en foderproducent.

“Det er en stor hjælp for en almindelig familie som min, for det giver mulighed for at jeg for eksempel kan starte nogle store stævner, selv om det koster mange penge,” siger Benedikte.

Du kan læse hele artiklen med Benedikte i Riders Notebook fra december enten online eller ved at købe magasinet fysisk her.

Benedikte Lundsgaard Palm og Dorella Fjordlyst. Foto: Zibrasport Equest