Skip to main content

Anna Kasprzak fik genstartet karrieren – tyskerne virker skræmmende

“Jeg fik hvad jeg kom efter – en kvalifikation til EM,” fortæller Anna Kasprzak om dagens start på Rock Star i et stjernespækket felt i Kronberg
| admin

“Det var rigtig godt, og sjovt at være afsted igen,” indleder Anna Kasprzak, der efter to års stævnepause fra internationale opgaver på Rock Star, var tilbage i konkurrence i dag i Kronberg, Tyskland. Stævnet er udtagelsesstævne for de tyske dressurryttere, og de viste skræmmende styrke. Anført af dressurens ukronede dronning, Isabell Werth, der scorede 84,978% på Bella Rose. Tidligere på dagen vandt hun Grand Prix-klassen, som kvalificerer til küren med DSP Quantaz med 80,022% Det bliver noget af en hold, tyskerne kan stille med til OL i Tokyo, og i lighed med Danmark et hold bestående af super talentfulde kvinder. Isabells landsholdskollega Dorothee Schneider er kommet over sit brækkede kraveben og scorede 81,522% med Showtime til andenpladsen efterfulgt af Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera BB, som ikke var helt fejlfri i dagens program og alligevel hentede 81,326% til tredjepladsen.

Gøende hund kostede points

“Det blev lidt svært i dag,” fortæller Anna om sit ridt, hun fortsætter: “Jeg havde en meget god opvarmning, men da han kom ind på banen, blev han bare imponeret. Og så glemmer jeg at få redet,” erkender Anna.
Når Rock Star bliver mærket af omgivelserne, “krøller” han sig lidt sammen fortil og vil ikke gå frem og “trække i strikkerne”, som Anna forklarer, og når han går bag hende på denne vis, er han ikke så let at få til at stråle i programmet.
I den frie skridt gik han fint frem gennem kroppen, men tæt på hjørnet satte en stor hund, på tribunen, i en voldsom gø’en af parret. Rock Star blev skræmt og kastede sig til siden. Anna fik styr på hest, tøjler og fik redet den samlede skridt. Men i piaffen over mod tribunen havde Rock Star mere fokus på at se efter den farlige hund, end at fokusere på Annas hjælpere.

Mega rusten

“Jeg er bare mega rusten, når jeg rider rundt, kan jeg mærke, men jeg fik det jeg kom for. Den første kvalifikation til EM er hjemme. Det bedste er, at han føles sund og frisk. Vi skal bare lige finde sammen igen,” forklare Anna, som med lidt fejl i både trav og galopprogrammet scorede 69,782% og en ottendeplads.

Addict de Massa er med

Anna har valgt at tage sin anden Grand Prix-hest Addict de Massa med til Kronberg for at træne ham, men ikke starte ham i konkurrence. Anna fortæller, at han har gået super godt i træningen, og nu håber hun på, at hun kan få ham ind på selve konkurrencebanen for at træne der. “Jeg skal have fundet nøglen til at holde ham i ro, så han husker at trække vejret”, fortæller hun.

“Jeg prøver at få lidt mere gang i det på søndag i Specialen, og lidt færre fejl, det er noget at hente,” fortæller Anna, som roser stævnearrangørerne for at lave et virkelig godt stævne. Det bringer også gode minder frem, for det var netop her i Kronberg, at Anna i 2010 vandt EM-bronze som Young Rider sammen med Future Cup.

Stævnet streames på Clip-My-Horse og her kan man kan se start- og resultater

Du kan også se Anna fortælle om sine forventninger til stævnet i en video i nyheden HER

https://www.facebook.com/clipmyhorse/videos/349370856606291