Skip to main content

Carl Hester: Ryttere ikke de bedste til at skabe forandring

Den britiske dressurrytter Carl Hester forklarer i en klumme på Horse & Hound, hvorfor han mener, at ryttere ikke altid er de bedst egnede til at igangsætte ændringer i dressursporten.
| admin

I næste weekend skal FEI’s dressurudvalg vælge en ny formand, når Frank Kemperman stopper efter 12 år på posten.

Læs også: Ulf Helgstrand vil være formand for FEI’s dressurudvalg

Og det har fået en af verdens førende dressurryttere til at komme med sine tanker om dressursporten, der den seneste tid har været genstand for forandring.

Carl Hester mener det er positivt, at det ikke er en rytter, der har siddet i spidsen for dressurudvalget.

“Det er interessant at reflektere over, hvad en mand, der ikke er rytter, har bidraget med til til sporten – han har i stedet en fortid i eventledelse, nærmere bestemt CHIO Aachen og ‘s-Hertogenbosch.

Selv om vi kan argumentere for, at fire på et hold er bedre end tre i forhold til hestevelfærd, har Frank ret til at sige, som han gør i sin afslutningsrapport; at Tokyo OL-formatet fungerede godt med nogle detaljer, der skulle ændres.

Læs Frank Kempermans rapport her

Ser man på de seneste ændringer i dressursporten, f.eks den korte Grand Prix i World Cup-sammenhæng og det nye konkurrenceformat til OL, har Frank altid forsøgt at have dressurens principper i tankerne og formået at holde en balancegang, så vores sport blev mere tilskuervenlig og tilgængelig.

Mange ryttere er ikke fan af forandring, så det er værd at stille spørgsmålstegn ved, om en rytter kunne have styret sporten i den retning, den nu har taget.

Mange ideer vakte modstand i begyndelsen, så det var nødvendigt med en person, der kunne fastholde retningen, hvilket Frank gjorde,” skriver Hester.

Læs hele Carls klumme her