Skip to main content

Cathrine Dufour satte tingene på plads i DM

Cathrine Dufour kom på banen som sidste rytter i det 30 mand store DM-felt og viste, hvorfor hun er nr. 2 på verdensranglisten.
| admin

Det var en fornøjelse at se dette års ECCO DM Senior præsenteret af Mustang Trailers – ikke alene var det et stort felt på 30 ryttere, som kom til start, men i feltet var der, set på Grand Prix-niveau, yngre heste som lover godt for fremtiden.

Det var dog 18-årige Blue Hors Zack, som åbnede mesterskabet med et klasseprogram. Zack var Nanna Skodborg Merralds partner ved OL i Tokyo, og som vi så ham i mesterskabet, er han stærk, sikker og motiveret, og de indkasserede flere 9-taller, 9,5 og to 10-taller. Et lille kiks undervejs betød at parret ikke brød 80% muren, men de opnåede 79,140% og deres personligt bedste resultat i Grand Prix. Det imponerende ridt udløste dog ikke en føring i mesterskabet, men en sikker andenplads inden søndagens kür-finale.

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Zibrasport Equest

En masterclass af Cathrine Laudrup-Dufour

Det blev helt tyst på det store dressurstadion hos Helgstrand Event, da Cathrine Laudrup-Dufour red på banen som klassens sidste rytter med Vamos Amigos. Hun travede let rundt på banen i letridning, mens Vamos Amigos dansede spændstigt under hende. Dommerne uddelte 13 10-taller, og det siger noget om kvaliteten af det ridt, som publikum blev vidne til. Ingen pres, ingen stres, alle hjørnepassager blev brugt til at forberede den næste øvelse. Det program var en demonstration af overskud og overblik fra Cathrines side, og det forplantede sig til Vamos Amigos. Den hest har et imponerende antrit og afskub, og det leverer han selvom Cathrine ikke fordrede det yderste af den 10-årige vallak i dag. Og på trods af det, viste resultattavlen 83,180%

Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy. Foto: Zibrasport Equest

Et mesterskab med stjernefrø

Andreas Helgstrand kom til start med den 8-årige hoppe Queenparks Wendy e. Sezuan (opdr. Kurt Gosmer). Den store gangmaskine fylder noget på en banen, og på trods af hoppens unge alder, er hun øvelsesstærk og sikker gennem hele programmet. Nu nyder hun også godt af Andreas Helgstrands erfaring, og dommerne kvitterede med adskillige 8-taller og en total på 75,220% og en 3. plads i den foreløbige stilling.

Anna Kasprzak, der to gange har nået OL-finalen (London og Rio) har haft lidt udfordringer med at finde en afløser for tophesten Donnperignon. Hun har flere unge heste godt på vej, men hendes partner i DM-klassen er velkendte Addict de Massa e. San Amour han går med en vældig aktion, og han har så let ved de samlede øvelser, hvilket også udløste 8,5 og 9 for piaffe. De kom ind på 4. pladsen med 73,480%

Lone Bang Larsen kom til start med 12-årige Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov, og de fortsætter deres positive udvikling. Den energiske hoppe er øvelsessikker, og de opnåede 73,34% fra et, i dette tilfælde, ikke helt enigt dommerpanel.

Anna Zibrandtsen og Quel Filou. Foto. Zibrasport Equest

Anna Zibrandtsen havde to heste med i mesterskabet, Detroit e. Dimaggio, som heldigvis er kommet sig over en kolikoperation, og 11-årige Quel Filou e. Quaterback, som hun har Grand Prix-debuteret i foråret. Han har tre særdeles gode gangarter, går med energi og smidighed under Anna, som var med på det danske sølvvindende hold ved EM i Göteborg med Arlando, som hun pensionerede under Dansk Varmblods hingstekåring i marts.
Anna red sig ind på 6. pladsen med Quel Filou og 7. pladsen med Detroit.

Marianne Helgstrand og Super Mario sluttede rækken af placerede ryttere i mesterskabet med en 8. plads og 70,6%

De 15 bedste ryttere får adgang til Kürfinalen søndag, mens de øvrige, og de ryttere, som har to heste med i klassen, kan starte Grand Prix Special på bane 2.

Start- og resultatlister

Se hele Grand Prix’en her

Gratis adgang for publikum

Der er masser at se på ved Helgstrand Event med Danmarksmesterskab i dressur 2022 Præsenteret af Mustang Trailer. Sideløbende med mesterskabsklasserne er der også 2. kvalifikation af Bundgaard Byg x Trolle Cup, UVM-udvælgelse klasser og enkelte nationale klasser. Der gratis adgang for publikum alle dage, og du kan læse meget mere på Helgstrand Events hjemmeside.

Anna Kasprzak og Addict de Massa. Foto: Zibrasport Equest

Se det hele hjemmefra

Har du ikke mulighed for at tage turen til Uggerhalne, så kan du se det hele på Zibrasport Equest. Vi streamer alle klasser, alle dage. Premium Medlemmer har naturligvis fri adgang til streamen og videoarkiv, mens alle andre kan købe pay pr view til 199 kr.

Vi har naturligvis også journalister på stedet, og de er klar til at lave spændende historier og vinderinterviews. Så hold øje med både hjemmeside og Facebook.

Se med LIVE her

Læs meget mere om DM i dressur og se videoer fra tidligere år.