Skip to main content

CHIO Rotterdam kan blive afgørende for OL-udtagelse

Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og holdleder Anne-Mette Binder arbejder, nærmest fra dag til dag, på at skabe den bedste forberedelse for ryttere og heste frem mod OL i Tokyo
| admin

Traditionen tro er det CHIO Aachen, der er udtagelse for mange nationer til internationale mesterskaber. Stævnearrangørerne i Aachen har dog valgt at flytte det traditionsrige stævne til september, og dermed er stævnet ikke aktuelt i nationernes OL-forberedelse.

I stedet har holdleder for dressurrytterne Anne-Mette Binder sammen med landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein peget på CHIO i Rotterdam, som et muligt afgørende stævne for de hjemlige ryttere.

CHIO Rotterdam er planlagt til 24.-27. juni, men lige nu arbejder arrangørerne samme med FEI og Rotterdam by, på at omlægge datoen til den 1. – 4. juli – altså til ”Aachen-dato”.

– Denne dato vil give os mulighed for at bedre at organisere et COVID-19 sikkert event, fortæller generaldirektør for CHIO Rotterdam Ron Voskuilen. Han fortæller at flere nationale rideforbund og ryttere efterlyser, en senere dato i forhold til OL i Tokyo, hvor sidste anmeldelsesfrist er den 5. juli.

– Dette er et meget komplekst puslespil, hvor COVID-19 kontinuerligt tvinger os til at ændre vores planer og kræver en masse fleksibilitet af alle involverede, såsom vores leverandører, sponsorer, ryttere og organisationen, siger Theo de Rooij, præsident for CHIO Rotterdam.

– Jeg håber inderligt, at denne nye dato vil øge chancerne for at afvikle det 72. CHIO Rotterdam i år, og at vi ikke vil stå i endnu en nødsituation, der forhindrer os i at afvikle international hestesport i Rotterdam.
Theo de Rooij, præsident for CHIO Rotterdam

Forespurgt om, hvorvidt en flytning af stævnet til ny dato er en fordel for den danske udtalelse siger holdleder Anne-Mette Binder: – Det kan være en erstatning for Aachenstævnet, inden hestene går i karantæne forud for afrejsen til Tokyo. Vi har forskellige planer i spil lige nu.

Anne-Mette Binder fortæller endvidere, at landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og hun i disse dage er på vej rundt til rytterne i A-truppen samt Nana Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen fra B-truppen for at tale om planer, kvalifikationsstævner mv.
Det er vigtigt, at stævnet i Rotterdam får den status og betydning, som Aachenstævnet, for at give de bedste forudsætninger for udtagelsen og forberedelsen af rytterne, understreger holdlederen. Og hun fastslår samtidig, at intet er afgjort endnu.

Som vi fortalte i nyheden: Dufour, Dujardin og resten af verdenseliten skal kæmpe i Hagen, er flere af de hjemlige topryttere i konkurrence i Tyskland næste weekend. Og stævnet er meget vigtigt, især for de ryttere, som mangler en kvalifikation, for at kunne komme i spil til landsholdet ved OL.

Cathrine Dufour er til start med Vamos Amigos, hun mangler en kvalifikation på denne hest, som kan, hvis kvalifikationen kommer i hus i Hagen, blive reserve for Bohemian og Atterupgaards Cassidy som Cathrines OL-partner.

Også Andreas Helgstrand mangler en enkelt kvalifikation på Fiontini, som vi fortalte om i nyheden: Andreas Helgstrand på OL-kurs?

Nana Skodborg Merrald har to heste til start i Hagen, og begge heste (Blue Hors Zack og Atterupgaards Orthilia) mangler en kvalifikation.

Daniel Bachmann Andersen har to Grand Prix-heste til start, Marshall Bell og Carso’ni, og begge heste mangler to kvalifikationer.

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera er den eneste ekvipage til start i Hagen, som har sine kvalifikationer i hus. Hun er til start for at pudse formen af og forberede sig til en evt. OL-deltagelse.