Skip to main content

8 danske ekvipager klar til Haflinger-EM!

Ekvipager fra 12 lande skal kæmpe om medaljer, når der afvikles EM for Haflinger i Østrig den sidste weekend i august. Danmark repræsenteret i både dressur, spring, military og western.
| admin

Europamesterskaberne for Haflinger afholdes d. 26-29. August i Østrig på Stadl-Paura. Her konkurrerer renracede Haflinger fra hele Europa i flere forskellige discipliner. Det er et stort og meget populært event med 252 ryttere og 278 lande fra 12 lande – og blandt dem er 8 danske ekvipager klar til start.

Julie Duus og Nordan. Foto: Team Myrtil

Rutinerede dressurryttere fra Danmark

Det er et rutineret hold af dressurryttere, der tager turen til Østrig, og flere af dem har været med ved EM før. Julie Duus skal deltage i mesterskabet for 5. gang, og i år medbringer hun sin hingst Nordan, som hun skal starte i Svær Dressur. Her skal Julie konkurrerer mod holdkammeraten Cecilie Ferning og hendes 22-årige vallak Starka af Rosenlund. Cecilie og Starka har haft stor succes i ponydressur herhjemme, og har deltaget ved EM før.
Se vores portræt af Cecilie og Starka nederst på siden.

Maja Henriksen og Amarino von den Alleegärten. Foto: Images by Sattrup

Med på dressurholdet er også Maja Henriksen og hendes 7-årige hingst Amarino von den Alleegärten og Laila Carstensen og 6-årige Wilkinson-v. For både Maja og Lailas vedkommende er det anden gang de deltager ved EM, og de skal begge ride Dressur for ældre heste +6.
I mesterskabet for unge heste medbringer Dorthe H. Rasmussen sin 5-årige vallak Winsor.

Se Premium-indslaget: Om EM i military for haflinger og glæden ved at ride specialracer

Spring, western og military

I mesterskabet for unge springheste repræsenterer Anna Møller de røde hvide farver med sin unge hingst Stroller, mens Charlotte Jørgensen er den eneste dansker til start i western. Hun skal konkurrere med sin hest Thor i både pleasure, horsemanship og trail. Det er parrets tredje EM sammen.

Sofia Wilhelmsen og Diwa. Foto: CM Photography

Sofia Wilhelmsen og Diwa er den eneste danske ekvipage, der skal på banen i military. Det er Sofias første EM, og der er selvfølgelig store forventninger til hele oplevelse.

Raceportræt: Haflingeren (Premiumvideo)

Læs mere om EM her