Skip to main content

Daniel: Han har udviklet sig meget

Daniel Bachmann Andersen har i dag sendt sin VM-guldhest til de nye ejere, men han er til start ved World Cup-stævnet på Vilhelmsborg med Zippo M.I som har udviklet sig ”meget godt” siger han beskedent.
| admin

Rytterne har haft gode muligheder for at morgentræning inde i den store opvisningshal på Vilhelmsborg. Det er været en fornøjelse at se rytterne arbejde med deres heste, og en af de heste, som har fanget opmærksomheden er Daniel Bachmann Andersens Zippo M.I. e. Blue Hors Zack (opdr. Steen Bo Larsen) og den ejes af Vivi og Christian Vang Lauridsen, der også var partejere i Daniels guld-hest fra VM i Herning2022 Marshall-Bell. Han er i dag blevet sendt ned til sin nye rytter i Østrig, men Daniel har flere heste på vej, og han har Zippo med i dagens World Cup-klasse, hvor de har start kl. 20.05.

Læs også: Marshall-Bell solgt til østrigsk U25-rytter

”Zippo har ikke gået siden Falsterbo, men han føles meget og han har udviklet sig ridemæssigt,” fortæller Daniel Bachmann Andersen. Zippo er en meget følsom hest, og det har krævet noget tilvænning for Daniel at sidde så stille, og bare nyde at lade hesten gøre arbejdet. ”Jeg har aldrig haft en hest der er så følsom,” fortæller han, og uddyber, at det har krævet noget tilvænning også af hesten, at stole på, at Daniel kan ”omfavne” ham med sine lange ben.

Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.I. ved morgentræningen på Vilhelmsborg. Foto: Kim C. Lundin

Det er mange ”første” for Zippo denne weekend

World Cup-stævnet bliver Zippos debut i den korte Grand Prix, men Daniel forventer ikke det bliver en udfordring, for Zippo er meget vendbare og det kræves i den korte Grand Prix, hvor øvelserne kommer hurtigt efter hverandre.

”Det gælder om at ride fejlfrit i den korte Grand Prix, en fejl og du er ”ude”,” supplerer Daniels træner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein. De er enige om at målet er at ride to fejlfrie ridt, og så måske give lidt mere gas i küren, tænker Daniel. Han rider Marshall-Bells VM-kür, så får vi også lejlighed til at nyde den igen.

En rå diamant

”Man skal altså huske, at Zippo gik sin første Grand Prix i marts i år til landsstævne, og sit første internationale stævne i Aalborg i forsommeren,” understreget Daniel, det siger sig selv, at hesten mangler rutine, men den 10-årige vallak har masser af potentiale.

Han har ikke gået stævne siden Falsterbo, i den mellemliggende tid har der været tid til at ”nørde med detaljer” og ”skrue på de små skruer”, som Nathalie fortæller.

”Vi har arbejdet meget med at føle os frem til, hvordan han arbejder og fungerer bedst,” supplerer Daniel. Han og Nathalie er i kontinuerlig dialog om træningen, og Daniel sender mange træningsvideoer Nathalies vej. Og så lytter Daniel til sin mavefornemmelse i træningen.

Daniel Bachmann Andersen glæder sig til aftenens World Cup. Foto: Kim C. Lundin

”Daniel har uddannet så mange, og så forskellige heste,” forklarer Nathalie, det giver ham en god værktøjskasse til at arbejde videre med nye heste, og ligger til grund for den mavefornemmelse, Daniel taler om.

”Husk at man skal acceptere hestens svagheder og arbejde udenom dem for at nå målet,” rådgiver Nathalie

Daniel ser frem til Grand Prix-starten på Vilhelmsborg i aften, og glæder sig til at bringe en ny hest i spil, mens han siger farvel til ”den gamle”.

”Husk, når en dør lukker, åbner der sig nye døre,” understreger Nathalie zu Sayn-Wittgenstein afslutningsvis.


Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.I. sammen med træner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og groom Lars Seefeld Der er nomineret til en pris i FEI. Foto: Zibrasport Equest

Lars Seefeld nomineret til “bedste groom” i FEI

Daniel Bachmann Andersens groom Lars Seefeld er nomineret til en pris af FEI. Ifølge de mange, som har nomineret Lars, er han den første i stalden om morgenen og den sidste til at forlade stalden om aftenen. Lars er fuldt og helt dedikeret til sit job, og til at støtte Daniel og staldens heste. Og hans job og hestene kommer altid først.

Hans positive sind, venlighed og fokus på detaljen kombineret med hans kærlighed til hestene, gør ham helt unik. Altid positiv på trods af lange arbejdsdage ved stævnene, bliver Lars beskrevet som en inspiration for den næste generation af grooms.

Læs også: Lars Seefeld – FEI nomineret til bedste groom