Skip to main content

Så farlig er Equin Herpesvirus Type 1

Et udbrud af den aggressive Herpesvirus 1 hærger for tiden i Valencia. Men hvad gør sygdommen egentlig ved hesten – og hvor farlig er Herpes 1?
| admin

Flere medier har de seneste dage berettet om et udbrud af Equin Herpesvirus Type 1 (også kendt som EHV-1) i spanske Valencia.

Danske familien Truelsen deltog i det internationale stævner, hvor udbruddet af den frygtede sygdom hærger. Sidste søndag besluttede arrangørerne dog at aflyse resten af stævnet, der har været i gang siden 1. februar – men stævnestalden er stadig fyldt, fordi flere heste er smittet med herpes, og derfor ikke kan forlade området.

Familien Truelsen er ligesom mange andre fanget i Spanien – desværre med syge heste:

https://www.facebook.com/100003342966312/videos/3987773534677373/

To heste er døde

World of showjumping kunne i går viderebringe nyheden om to heste, indtil videre, er døde af sygdommen i Valencia. Det drejer sig om hoppen Casta Lee, der i mange har haft stor succes under rytteren Tim-Uwe Hoffmann.

https://www.instagram.com/p/CLy3PUYqlBH/?utm_source=ig_web_copy_link

Derudover har tyske Tessa Leni Thillmann mistet sin 12-årige Qadira – også på grund af herpesvirus.

Dansk Rideforbund har meldt følgende ud til de danske ryttere:

– Siden i mandags, hvor DRF blev informeret om et udbrud af den aggressive herpesvirus 1 på en stævneplads i Valencia, har vi fulgt situationen nøje og gør det fortsat.
Det er yderst svært at få konkrete, officielle informationer om udbruddets omfang, hvorfor vi ikke ved, om det fortsat er begrænset til Spanien, eller om smitten kan have spredt sig til andre stævnepladser i Europa. Derfor fraråder vi på nuværende tidspunkt vores ryttere at tage til stævner i Europa, siger Elitechef i Dansk Ride Forbund, Kimi Nielsen.

Symptomer på sygdommen

Den mobile hesteklinik iKeyvet har forklaret, hvor farlig Herpesvirus Type 1 er i en lang opdatering på Facebook:

https://www.facebook.com/ikeyvet/posts/3825768790800162