Skip to main content

Dufour fortæller: Jeg har et par gear mere at give af

Tak til alle der bakker op hjemmefra, det betyder alverden, fortæller Cathrine Dufour fra OL, hvor hun siger alle er klar til at ride bagen ud af bukserne i holdkonkurrencen
| admin

Cathrine Dufour og Bohemian leverede et verdensklasse ridt i Grand Prix-klassen ved OL i dressur lørdag. Med 81% blev hun næstbedste rytter i Grand Prix-konkurrencernes første halvdel. Og der er mere at give af, fortæller Cathrine fra OL-byen.

En fed fornemmelse

“Jeg er virkelig, virkelig tilfreds med mit ridt. Jeg syntes Bohemian opførte sig eksemplarisk og jeg havde en fantastisk opvarmning,” indleder Cathrine Dufour. Bohemian dansede under hende i Grand Prix-klassen, og parret vandt deres gruppe og er dermed kvalificeret til OL-finalen i kür på onsdag.
“Jeg holdt mig fuldstændig til den plan, jeg havde lagt, og det var virkelig en fed fornemmelse at mærke han bare lyttede 1000% derinde, så jeg er mega glad.”

Vildt tilfreds med piaffe og passage

På spørgsmålet om det er øvelser som Cathrine Dufour var særlig tilfredse med i Grand Prix-programmet er svaret: “Jeg er helt vild med min piaffe og passage, de kører utrolig blødt og meget “smooth”. Jeg kan godt give mere gas på tirsdag, men det var ligesom meningen, jeg skulle ind og have lidt selvtillid sammen med ham (i Grand Prixen), og bare køre en god, men også clear round.

Og så syntes jeg, mine pirouetter er helt verdensklasse

Cathrine Dufour

I galoppirouetterne scorede Cathrine og Bohemian hhv. 3 og 4 9-taller fra dommerne. Er man interesseret i at se delkaraktererne kan de ses HER

Bohemian var klar på opgaven

Da Cathrine Dufour og Bohemian var til det 5-stjernede stævne i Compiegne i Frankrig i forsommeren, ville Bohemian pludselig ikke ind på banen. Vi var nok mange, som fulgte Cathrines vej ind på banen med spænding, men for hende var det ikke nervepirrende.

“Jeg var egentlig ikke nervøs for, om han ville gå ind, for han var simpelthen så afslappet på opvarmningen. Vi har trænet sindssygt meget siden Compiegne, og han var også fantastisk i Herzlage, så det var egentlig ikke noget, som fyldte noget. Så det føltes rigtig fedt at ride ind.”

Cathrine Dufour har et par gear mere at give af på Bohemian til holdkonkurrencen. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Det er helt unikt at være til OL

Det er Cathrine Dufours anden optræden til OL. Hun var i Rio i 2016 med Atterupgaards Cassidy. Hun sluttede på en individuel 13. plads og holdet blev nr. 6.
“Det er bare helt unikt at være til OL igen, jeg havde egentlig glemt, hvor vildt det er. Bare det at vi gik ind i atleternes by, det er noget helt særligt at være til OL. Det er fantastisk, på trods af der mangler tilskuere. Men det at være i OL-byen med andre atleter, det er som en drøm, der går i opfyldelse endnu engang.

Danmark mangler en rytter

Grand Prix klassen giver de bedste 18 ryttere adgang til kürfinalen onsdag, og de 8 bedste hold adgang til holdfinalen tirsdag, som skal rides i Grand Prix Special. Resultaterne fra Grand Prix følger ikke rytterne ind i holdfinalen. Resultatet af Grand Prix-klassen giver en indikation af styrkeforholdet mellem nationerne. Holland fører efter første halvdel, foran Danmark og med England på tredjepladsen. Tyskland og USA har ikke haft to ryttere på banen endnu. Tyskerne er meget stærke, og i dag er det Englands bedste kort den dobbelte OL-guldvinder Charlotte Dujardin, som skal på banen. USA har haft deres, på papiret svageste rytter på banen, og da hun scorede 78% er det interessant at se, hvordan de to øvrige amerikanere klare det i dag.

I dag skal Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera på banen kl. 11.12, og det kan man følge på DR2.

Dufour: Vi har rigtig gode medaljechancer

“Jeg ser fortsat vores medalje chancer som rigtig gode, især hvis vi alle sammen lige opper vores niveau. Jeg ved for mit eget vedkommende, har jeg lige et par gear mere, jeg kan give af. Jeg ville ikke sælge hele butikken i går. Det var der overhovedet ingen grund til.

På tirsdag kommer jeg til at trykke speederen fuldstændig i bund, og tage nogle chancer, men stadig ride med overskud – ride med hovedet

Cathrine Dufour

“Jeg ved vi alle tre tøser er klar til at ride rumpen ud af bukserne.”

Tak for opbakningen, det er rørende

“Jeg vil virkelig gerne sige tak til alle derhjemme, det er overvældende at mærke den opbakning, der er hjemme, Det er virkelig, virkelig vildt. Vi var helt rørte i går, over alle dem, som følger med. Det er alt fra gamle folkeskoleveninder til hele rideverdenen derhjemme i Danmark, som bare støtter fuldstændig vildt. Og de skal bare vide, det betyder alverden, det betyder rigtig meget at mærke, der er opbakning derhjemme, særlig nu, hvor der ikke er nogen tilskuere herude. Vi er stolte af at være danskere, og stolte af at have jer alle sammen i ryggen,” slutter Cathrine Dufour.

https://www.instagram.com/p/CRsRDzeBC7X/?utm_source=ig_web_copy_link