Skip to main content

FEI profilerer mesteren fra Herning – Vamos Amigos

Efter at have modtaget en førsteklasses uddannelse hos Danmarks bedste dressuratlet, Cathrine Laudrup-Dufour er Vamos Amigos vendt hjem til Storbritannien for at fortsætte sin spændende karriere hos Annabella Pidgley.
| admin

FEI tegner et portræt af Vamos Amigos, Cathrine Laudrup-Dufours VM-sølvvinder fra ECCO FEI World Championships 2022 Herning. Efter at have været i hænderne på Cathrine overgik han i eftersommeren til ejeren Annabella Pidgley, og det er hende, som i fremtiden vil ride den brune vallak i konkurrence.

Vamos Amigos er en 10-årig Westfaler-vallak. Hans far er Vitalis og mor, Hot Shot, hendes far er Blue Hors Hotline. Den gode avl har vist sig i nogle bemærkelsesværdige resultater i år. Den flotte brune vallak var en del af FEI World Championship-vinderholdet i Herning i august. Han hjalp også Danmark med at vinde deres første FEI Dressage Nations Cup™ konkurrence i Aachen i sommer. I juli slog hans helsøster, hoppeføllet Vamos Amigas prisrekorden for en westfaler-auktion. Hun blev solgt for 111.000 Euro.

Anerkender flytningen på sociale medier

For nylig, på sociale medier, anerkendte både Laudrup-Dufour og Pidgley flytningen af Varmos Amigos med nogle hjertevarmende ord om hesten og gensidig kærlighed og respekt for hinanden.

Laudrup-Dufour skrev: “Tiden er inde til, at vores én ud af en million Vamos Amigos tager til England for at starte et nyt kapitel med ejeren @pidgleydressage. Vamos havde været en absolut fornøjelse at træne, og tog os hele vejen til verdensmesterskabet i Herning. Selvom han vil være meget savnet i vores stald, ser jeg virkelig frem til at træne dem begge, når de begynder på denne nye rejse.

“Jeg er også så glad for, at jeg vil kunne se ham regelmæssigt og vide, at han vil trives i sit nye hjem. Tak for alt Vamos; du har givet mig de mest fantastiske oplevelser, som jeg aldrig nogensinde vil glemme. Elsker dig endeløse lille mand. Også en stor tak til @pidgleydressage for at have betroet mig tøjlerne til denne enestående hest i så mange år!

Som svar skrev Pidgley: “Glæder mig over at sige, at Vamos Amigos nu er kommet i vores stald for at begynde det næste kapitel i hans karriere. Denne hest har utvivlsomt allerede haft en imponerende karriere under den uvurderlige træning og vejledning af Cathrine Dufour, og jeg kan ikke takke hende nok for at støtte dette næste kapitel for ham og give mig muligheden for at ride på en hest som denne. Han er sådan en speciel hest, og jeg ser virkelig frem til at lære ham mere at kende under Cathrines erfarne øje. Velkommen hjem Vamos, så mange er så glade for, at du er her, og tak Cathrine for alt det, du gør. Jeg er dig så taknemmelig.”

FEI Dressage Nations Cup™ 2022 – Aachen (GER) Cathrine Dufour (DEN) og Vamos Amigos. Foto ©FEI/Leanjo de Koster

En tikkende bombe

Vamos udmærkede sig ved verdensmesterskaberne i august. Han opnåede de bedste resultater i sin karriere og hjalp Danmark med at tage holdguld med en score på 81,8 procent i Grand Prix. Vamos vandt dobbelt individuelt sølv med 89,4 procent i Grand Prix kür og 81,3 procent i Grand Prix Special.

I sommer kunne han ikke have haft et mere succesfuldt stævne i Aachen. Ud over individuelle sejre i Grand Prix – 81,5 procent og Grand Prix kür, 88,3 procent hjalp han Danmark med at vinde deres første Nations Cup med et resultat på 80 procent i Grand Prix Special.

Laudrup-Dufour havde også Bohemian med i Aachen og hun vandt alle fem klasser hun startede i. Vamos og Bohemian er placeret på anden og tredjeplads i verden lige nu; hun var forkælet, da hun skulle vælge, hvem hun skulle tage med til Herning.

Vamos er kendt for at have et ”hedt hoved” et hedt temperament, og Laudrup-Dufours kærlighed til en varm hest må være blevet testet, da han brusede over ved FEI Dressage World Cup™-finalen tilbage i april i Leipzig. Hun sammenlignede oplevelsen med at “ride på en bombe”, men følte, at atmosfæren ville have hjulpet ham med at modne. Han blev nummer to med 86,1 procent i Grand Prix Kür og 80 procent i Grand Prix.

Pidgley vil føle presset til at fortsætte Vamos’ ekstraordinære høje niveai, men i en ung alder er hun allerede vant til det. ‘Lær dig at kende’-processen er begyndt, og vi ser frem til at se deres partnerskab blomstre under Laudrup-Dufours vågne øje i 2023.

Af FEI/Katie Roebuck