Skip to main content

Udviklingen i Ukraine går den forkerte vej, siger FEI

Mange forskellige initiativer til støtte for ryttere og hesteejere i Ukraine har været igangsat siden februar, men situationen i Ukraine er rystende, og initiativerne fortsætter, lover FEI.
| admin

Efter russiske militærstyrkers invasion af Ukraine den 24. februar afsatte FEI en solidaritetsfond på 1 million CHF til at hjælpe ryttersamfundet i landet såvel som dem, der har forladt den kriseramte nation. I de følgende måneder gik United States Equestrian Federation (USEF) også sammen med FEI Solidarity Relief Fund og etablerede USEF Ukraine Relief Fund for at støtte ukrainske heste og ryttere, hvor 100 % af de indsamlede midler gik til FEI Solidarity Relief Fund og bliver distribueret af FEI til projekter godkendt af USEF.

Støtten til ryttersamfundet i Ukraine har været i gang siden februar og gennem sommermånederne. I tæt samarbejde med Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation (UEF-CF) har FEI Solidarity Relief Fund etableret en række programmer og aktiveringer med hjælp fra Charity Foundation, der giver uvurderlig indsigt og logistisk støtte på stedet.

Et logistisk knudepunkt nær den polske grænse

Et nøgleområde, der krævede øjeblikkelig handling, var assistance til flytning af heste fra konfliktzoner.

“Vores generelle tilgang har handlet om at støtte og lede initiativer til at yde nødhjælp til det ukrainske ridesamfund i stedet for at fordele penge. Da konflikten begyndte, og der var et desperat behov for at flytte heste, etablerede vi i første omgang et logistisk knudepunkt i Granat, beliggende i det vestlige Ukraine mellem byen Lviv og den polske grænse, for at forberede heste til overførsel til EU,” forklarer FEI Solidaritetsdirektør Jean Philippe Camboulives.

Distribution til regionale knudepunkter af kritiske hesteforsyninger såsom foder, strøelse og medicin er også blandt de initiativer, som FEI støtter

“Men som tiden gik, indså vi hurtigt, at vi kunne give hesteejere en masse aflastning ved at hjælpe dem med at holde deres heste i sikrere områder i Ukraine, og til dette købte vi en række hestebokse, som er blevet sat op i strategiske knudepunkter rundt omkring i Ukraine, der giver hundredvis af heste et sikkert sted at opholde sig. Finansiering og distribution til regionale knudepunkter af kritiske hesteforsyninger såsom foder, strøelse og medicin er også blandt de initiativer, som FEI støtter gennem Solidarity Relief Fund. Vi har været i stand til at identificere de specifikke behov og rette vores assistance takket være det gode samarbejde med UEF-CF, hvis vejledning vi stoler på, og som er vores øjne og ører på jorden.”

Støtte og stipendier til ryttere

Fra et sports- og talentperspektiv og i et forsøg på at hjælpe håbefulde atleter i deres søgen efter at nå deres mål, har fonden også leveret atletstipendier og ydet træningsstøtte til unge atleter.

En opmuntrende udvikling var Danylo Konovalov, 17, og Diana Borovyk, 21, i sommerens EM i dressur for Junior og ungryttere, der blev afholdt i Hartpury (GBR). Begge atleter var blevet udvalgt til at modtage stipendier baseret på den eksisterende FEI Solidarity Athlete Scholarship-ordning for at støtte træning og konkurrencerelateret forberedelse med det ultimative mål at repræsentere Ukraine ved FEI-mesterskaberne i 2022 og 2023.

Derudover modtog Diana Borovyk en personlig invitation til at deltage i CDIY ved CHIO Aachen 2022. Hun deltog i stævnet, som hun beskrev som “en drøm, der gik i opfyldelse”, og blev nummer 12 i den individuelle klasse. Borovyk overlevede blokaden af ​​Sumy, en by beliggende i det nordøstlige Ukraine, som var blandt de første, der blev invaderet af de russiske tropper i marts. Hun tog bolig i sit lokale ridecenter for at være sammen med sine heste, mens krigen rasede omkring hende.

Assistance blev også ydet til fem unge voltigerer – Polina Shovkova (14), søstrene Katya (14) og Jenya (11) Panasenko, Sonia Shulga (14) og Marta Lopaienko (15) – som blev det første hold, til at repræsentere Ukraine i et internationalt voltigeringsstævne, da de deltog i CVI1* i Kaposvár (HUN) fra 20. til 22. maj.

Holdets deltagelse i Kaposvár kom blot et par korte måneder efter at have flygtet fra deres hjemby Poltava i det centrale Ukraine for at undslippe krigen. De blev og trænede i Bernolákovo, en forstad til Bratislava (SVK), hvor de blev budt hjerteligt velkommen af ​​medlemmer af det lokale voltige-samfund og blev støttet økonomisk af FEI Solidarity Relief Fund.

Talrige problemområder er identificeret som manglen på medicin, såsom smertestillende midler, bedøvelsesmidler, antibiotika mv. Foto: Canva

Køb af medicin og veterinærartikler

Et andet bemærkelsesværdigt initiativ var indkøb af hestemedicin og veterinærartikler til distribution til ukrainske dyrlæger. Forud for lanceringen af ​​dette projekt havde UEF-CF nået ud til næsten alle hestedyrlæger i landet for at kortlægge situationen for hestes velfærd og for at forstå den nødvendige hjælp. Talrige problemområder blev fremhævet, herunder manglen på medicin, såsom smertestillende midler, bedøvelsesmidler, beroligende midler, antibiotika og antiinflammatoriske lægemidler; væsentligt udstyr såsom bærbare røntgen-, ultralyds- og endoskopmaskiner; samt hesteejernes meget begrænsede økonomiske ressourcer til at betale for behandling. FEI Solidarity Relief Fund i samarbejde med USEF trådte til for at hjælpe.

De mest nødvendige medicin og forsyninger til en værdi af USD 100.000 blev bestilt i Europa og leveret til et lager i Polen. Derfra blev de sendt til Ukraine, hvor UEF-CF koordinerede yderligere transport og levering.

Omkring 7.400 kg veterinærforsyninger blev distribueret med hjælp fra 22 dyrlæger i hele Ukraine for at behandle almindelige tilstande som kolik, infektioner og halthed for 5.700 heste.

FEI-præsident Ingmar De Vos. Foto: FEI

Dystre måneder venter forude

“Hjælp indenfor nøgleområder er blevet ydet, men behovene er dystre,” udtaler FEIs præsident og formand for FEIs solidaritetskomité Ingmar De Vos. ”Vi er på vej ind i en usikker vinter og står over for en stor efterspørgsel efter hjælp og husly. Prisen på hø er steget, og tusindvis af heste i krigszonerne risikerer at sulte.”

Vi er på vej ind i en usikker vinter og står over for en stor efterspørgsel efter hjælp og husly

Ingmar de Vos

“Sådan en drastisk situation kan kun afhjælpes gennem solidaritet og samarbejde. European Equestrian Federation og nationale forbund som Storbritannien, Polen og Slovakiet er gået ind for at hjælpe på forskellige områder. Hver bid tæller, og vi appellerer til alle dem, der kan, om at deltage i indsatsen.”

“Vi havde håbet, at situationen på stedet ville blive bedre ved udgangen af ​​dette år, men tingene er faktisk blevet værre. Vi er meget bevidste om, at vi er inde i et langt forløb, og vi er bevidste om, at denne krig vil have langvarige konsekvenser for det ukrainske folk og deres sportsindustri. Hele regionen vil lide, og ikke kun skal vi fortsætte med at hjælpe Ukraine under krigen, men vi skal også planlægge fremtiden, hvornår krigen slutter, og ridesporten i Ukraine og regionen skal genopbygges.”

“Sport er et netværk, som er afhængig af og trives på holdånd og kammeratskab, og det er gennem solidaritet, samarbejde og venskab, at vi kan tilbyde støtte og gøre en forskel for befolkningen i Ukraine i disse udfordrende tider. De kan regne med vores vedvarende og utrættelige støtte,” sluttede præsident De Vos.

Læs mere om FEI Solidarity Relief Fund HER