Skip to main content

Dramatik i kvalifikationen for 4-års og tysk sejr

Der var igen i dag flere særdeles velspringende 4-årige heste i kvalifikationen til Paveo og DRF’s Championatsfinale, men det kiksede totalt for gårsdagens vinder Maria Bjørnkjær Asferg.
| admin

Dagsformen er meget afgørende i championatsklasserne for de unge heste, og i den anden kvalifikation udgik gårsdagens suveræne vinder Maria Bjørnkjær Asferg og den meget imponerende Nørremøllehøjs Silver Light e. Silvaner (Opdr. Christina Møller og Uwe Thomsen) Hingsten var desværre utryg på banen i dag, og sprang højt op i luften og i dobbeltspringet stoppede skimlen. I praksis betyder det, at Maria ikke kommer ind i finalen.

Dagens vinder viste lige præcist den ridning, som dommerne efterlyser, og Geraldine Lüthje fik dermed givet Derby Alfarvad Z e. ARD VDL Douglas (opdr. Stutteri Alfarvad) de optimale betingelser for at vise sin kapacitet, og han sprang af jorden i super balance. 9,0 blev karakteren og dermed er den tyske rytter, som rider for Stutteri Alfarvad, samlet vinder af de to kvalifikationer.

Søren Møller Rohde og Cibelle Ask. Foto: Zibrasport Equest

Søren Møller Rohde og Cibelle Ask e. Ci Ci Senjor Ask red sig i dag ind på andenpladsen med 8,8 points. “En dejlig hest, som springer af jorden, med en stor galop og forsigtig,” sagde Torben Frandsen bl.a. i en af sine gode karakteristikker af de deltagende heste. I den samlede stilling ligger han også på andenpladsen.

Martin Dinesen Neergaard og Special Fighting. Foto: Zibrasport Equest

Cecilie Kjær og velspringende Danish Dynamite e. Diarado fulgte tæt efter med 8,6 – 0,1 points mere end i første kvalifikation. Det sender hende i finalen på 4. pladsen.
Det er Martin Dinesen Neergaard, som med 8,9 og 8,4 har redet sig ind på en samlet 3. plads med Special Fighting e. I’M Special de Muze.

Der var flere særdeles interessante og meget velspringende heste i 4-års kvalifikationen, og det skal blive særdeles interessant at følge de 20 bedste i finalen lørdag fra kl. 17.45.

Resultatet af dagens 2. kvalifikation

Den samlede stilling