Skip to main content

Dansk beslagsmed i Hall of Fame

Den danske beslagsmed Flemming Christensen er netop blevet optaget i Hall of Fame for beslagsmede, det er sket på årsmødet i den internationale organisation EFFA.
| admin

I mere end 40 år har beslagsmed Flemming Christensen, Fyns Beslagsmedie skoet heste i Danmark, og han har gennem årene trænet og uddannet mange lærlinge.

På EFFA’s generalforsamling i Tjekkiet blev Flemming Christensen og to andre optaget i den fornemme Hall of Fame. EFFA er European Federation of Farriers Associations – en paraplyorganisation for beslagsmede i Europa, som har til formål at forbedre hestevelfærden ved at støtte uddannelsen af beslagsmede i medlemslandene, og drive erfaringsudveksling, beslagsmedekonkurrencer med meget mere.

Flemming Christensen blev hyldet for sin store indsats i praksis og på det organisatoriske plan, hvor han bl.a. har været formand for de danske beslagsmede, EFFA præsident og han har, ifølge EFFA arbejdet utrætteligt for en bedre uddannelse af beslagsmedene og dermed også for bedre hestevelfærd. Han sidder nu som formand for Accreditation Board i EFFA – hvor man har til opgave at evaluere træningen og uddannelsen af beslagsmedene i medlemslandene. 15 lande er repræsenteret i organisationen, og Danmark var blandt de 10 nationer, som stiftede organisationen tilbage i 1997.

Som en af Zibrasport Equests læsere bemærkede: “Det er ret stort, at vi i lille Danmark har en smed i den liga!”

Fyns Beslagsmede