Skip to main content

Danske heste og rytter stærkt repræsenteret i Tyskland

I den forgangne weekend var der finaler i tre tyske, prestigefyldte finaler, og en dansk hest, en dansk hesteejer og en dansk rytter, gjorde sig særdeles positivt bemærket i det skrappe selskab.
| admin

Som et led i talentudviklingen frem mod den internationale dressurscene, har tyskerne tre turneringer, som strækker sig over et antal kvalifikationer over sommeren, med finale, sædvanligvis i Frankfurt i december. Grundet coronarestriktionerne var stævnet i messehallen i Frankfurt aflyst og finalen i de tre turneringer: Piaff-Förderpreis, Nürnberger Burg-Pokal og Louisdor-Preis, blev flyttet til Kronberg på Shafhof hos familien Rath.

Dansk hoppe sejrer

Finalen i Nürnberger Burg-Pokal for 7 til 9-årige heste afviklet i en særlig Prix st. George for unge heste blev en succes for Helen Langehanenberg, som ikke alene vandt på sin Dansk Varmblods-hoppe Straight Horse Ascenzione e. Blue Hors Zack (Opdr. Straight Horse), men også tog andenpladsen med Schöne Scarlett e. Scolari.

Daniel Bachmann Andersen kom ind på 7. pladsen med Caracciola MT e. Chin Champ . Det er en hest, som Daniel forventer sig meget af i den store sport.
Ind på 11. pladsen kom Nicole Wego-Engelmeyer på DV-hesten Citation e. Blue Hors Zack (opdr. Grete og Poul Petersen).

“Dansk” hingst sejrer

Der stod også Danmark på vinderen af Louidor-Preis for 8-10 årige heste på Grand Prix-niveau. Sejren gik sikkert til norske Isabel Freese på den dansk-ejede (Lone Bøgh Henriksen – HP Horses) avlshingst Total Hope OLD e. Totilas/Blue Hors Don Schufro. Hingsten er ikke uvant med store sejre, i 2019 vandt parret finalen i Nürnberger Burg-Pokal.

Piaff-Förderpreis

Mens de to ovennævnte turneringer fokuserer på hestene, så er Piaff-Förderpreis en turnering for fremtidens ryttere, unge under 25 år, der er på vej til at vokse sig ind i den store sport. Klassen afvikles i Grand Prix, og blev i år vundet af Semmieke Rothenberger, født i august 1999, som datter af to internationale dressurryttere, er hun født ind i sporten. Hun har været Europamester flere gange i ungdomsdressuren. Sejren kom i hus på Flanell e. Apache foran en anden, kendt tysk unddomsrytter Anne-Kathrin Lindner, og FB Sunfire e. San Amour.

Resultater