Skip to main content

Nathalie: Mine børn er blevet født, så det passede ind i stævnekalenderen

Den tidligere landstræner i dressur, prinsesse Nathalie, er den seneste i rækken af kendte kvinder, som ALT for damerne har interviewet om deres vej i livet.
| admin

Indtil for ganske nylig var prinsesse Nathalie dansk landstræner i dressur.

Landstræner for de danske dressurryttere, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, takkede takkede nej til at være en del af et ekspertteam omkring rytterne, skrev vi i november 2021.

Men selv om hun ikke længere er en del af setuppet omkring landsholdet, så er Nathalie zu Sayn-Wittgensteins passion for heste ikke aftagende.

På Instagram har hun for et par uger siden delt videoer af en lovende hest:

“Da jeg har mere tid nu, er jeg i gang med at træne endnu en GP-hest op. Jackpoint bliver langsomt stærkere og mere selvsikker i sin egen krop. Nogle gange bliver han stadig overvældet af sin iver!” – se videoen her

Fra ridestævne til kongeligt bryllup

I ALT for damerne sætter den 46-årige prinsesse ord på, hvor meget dressur og heste fylder i tilværelsen.

“Jeg er gået glip af stort set alle familiefester som barnedåb, bryllup og fødselsdage, fordi jeg altid skulle træne eller ride mesterskab. Da kronprins Frederik skulle giftes, red jeg stævne i Tyskland, så jeg fløj hjem og var med til ceremonien og middagen, inden jeg fløj retur.”

“Selv mine børn er blevet født, så det passede ind i stævnekalenderen. Da jeg fortalte min far, at jeg var gravid første gang, sagde han straks: ”Hvad så med DM?”, og så svarede jeg: ”Jamen jeg kan jo nå VM”, og det gjorde jeg.

Jeg spurgte også lægen undervejs i graviditeten, hvor hurtigt jeg kunne være tilbage på hesten. Han mente otte uger efter fødslen.

Prinsesse Nathalie

Men så sagde jeg:

”Det har jeg slet ikke tid til. Jeg skal til VM og træne inden”.

Han kiggede på mig som om, jeg var skør, men heldigvis fik jeg et nemt barn, så han kunne komme med til VM i Kentucky, da han var to måneder. Hvis jeg havde fået et kolikbarn, havde det ikke kunnet lade sig gøre.

Jeg endte med en syvendeplads kun to måneder efter fødslen. Da jeg var gravid med min datter, red jeg mit sidste VM i 2014 med hende i maven.”

Læs hele interviewet her