Skip to main content

Danskerne imponerede i weekenden

Anna Kasprzak, Jan Møller Christensen og Cathrine Dufour er bare et lille udsnit af de danske ryttere, der i weekenden har redet flotte resultater hjem i ind- og udland.
| admin

Anna Kasprzak
Den sønderjyske rytter var én af mange danskere, der var draget nordpå for at stille til start til Norwegian Horse Festival, men Anna og hendes nye hest Fuhur nøjedes ikke med et høflighedsvisit. Duoen tog sejren i Grand Prix-klassen med hele 74,4 procent, hvilket lover mere end godt for deres fremtidige samarbejde.

– Stadig så mange ting at forbedre, men Fuhur gav mig en følelse af selvtillid og arbejdslyst på banen. Vi har kun kendt hinanden i omkring to måneder, og jeg er sikker på, at vi bliver et super team. Jeg føler mig så heldig, at jeg har mulighed for at overtage uddannelsen af sådan en velredet hest, fastslog Anna efter sit ridt.

Desværre vendte lykken for Anna dagen efter, da hun måtte fortælle sine mange følgere på de sociale medier, at Fuhur havde pådraget sig en skade i boksen og derfor måtte udgå af küren. Hun understregede i opslaget, at skaden forhåbentlig kun er overfladisk.

Se Anna og Fuhur modtage publikums hyldest.

Jan Møller Christensen
Hesselhøjs Donkey Boy og Jan Møller Christensen har sejret i DRFs dressurchampionat i 2016, 2017, 2018 og 2019, og intet tyder på, at den otteårige guldmedaljehingst har tænkt sig at stoppe med at trave ind i himlen, selv om sværhedsgraden er steget.

I Norge stillede ekvipagen til start i Intermediare og Intermediare Freestyle, hvilket medførte en andenplads og en sejr – belønnet med henholdsvis 71.941 procent og 75.500 procent.

Dennis Fisker
I Intermediare, hvor Jan Møller Christensen og Donkey Boy blev nummer to, var det en anden dansker, der løb med sejren.

Dennis Fisker, som Zibrasport Equest netop har lavet en videoserie med, og Rosenstolz blev belønnet med godt 72 procent af dommerne.

Cathrine Dufour
Norge var ikke det eneste sted, hvor dressurentusiaster blev forkælet med yndefulde ridt. Ågerupgaard Sportsrideklub afholdte c-stævne, og det benyttede OL-håbet Cathrine Duofur til at give sine lidt yngre heste stævnerutine.

Den britiske ponyrytter Annabella Pidgley, der trænes af Cathrine, har sine to kommende dressurhåb i ridning hos Dufour, og det var disse, der var meldt til start på Ågerupgaard.

I Hilus, e. JOHNSON x DON PRIMERO, og Cathrines anden stævnestart opnåede de intet mindre end 78.67 procent, hvilket var mere end nok til en sejr. Vamos Amigos, e. VITALIS x BLUE HORS HOTLINE, fulgte i hælene og scorede 75.79 procent.

Lars Bak Andersen og Søren Pedersen
Changementer og øgninger var ikke det eneste, dommerne havde fokus på i weekenden, der er passeret. Syd for Danmarks grænse tiltrak Neumünster, som traditionen efterhånden foreskriver, de bedste springryttere til det stort anlagte stævne.

Dannebrog blev på bedste vis repræsenteret af Søren Pedersen og Kan Fly i Preis by Lutz Goessing: Theurer Trucks Youngster-Cup for 7- og 8-årige, hvor parret vandt klassen.
I Prize of SWN, Stadtwerke Neumünster CSI3* placerede Lars Bak Andersen og Fortuna sig som nummer syv.

Stævnets helt store tilløbsstykke, søndagens Grand Prix of Volksbanken Raiffeisenbanken, var tæt på også at have en dansker blandt de placerede ryttere.
Søren Pedersen og Tailormade Contou måtte dog tage til takke med kun en enkelt fejl og en placering som nummer 13 i et meget skarpt felt.