Skip to main content

DM i spring bliver med tilskuere

Absolute Horses store stævne på Tågerup udvides ikke bare med et mesterskab, men også med en ekstra dag. Der er åbent for tilskuere, og vi streamer finalerne lørdag og søndag.
| admin

Det store mesterskabsstævne hos Absolute Horses på Tågerup bliver med tilskuere i år – og ud over at byde på en ekstra mesterskabsklasse bliver stævnet udvidet med en ekstra dag. Det betyder, at der allerede er mulighed for at se heste og ryttere i aktion fra onsdag den 4. august. Stævnet afsluttes søndag den 8. august.

“Vi glæder os utroligt meget til endelig at mærke stemningen med publikum tilbage på tilskuerrækkerne,” siger Event Koordinator Thea Glitrup, Absolute Horses, der understreger, at man selvfølgelig stadig skal overholde almindelig god Corona-skik med afstand og håndsprit. Og så skal man medbringe Corona-pas, der skal kunne fremvises på forlangende.

Der er gratis adgang onsdag og torsdag, mens det koster 80 kr. fredag, lørdag og søndag. Et partoutkort til de tre dage fås for 200 kr. 

Der lægges ud onsdag med tre klasser i højderne 115, 125 og 135 cm. I de to sidste indgår det åbne vandspring som en mulighed, men ikke et krav. En del ryttere vælger dog at prøve vandspringet, da det skal indgå i mindst en af runderne i mesterskabsklasserne.

DM-vindere 2020. Det er fra venstre Andreas Schou, sølv, Lars Nørgaard Pedersen, guld, og Adam Sparlund Olsen, bronze. Foto: Absolute Horses

Mesterskaber lørdag og søndag

De fem mesterskaber – DM for Senior, Agria DRF-mesterskab for U25, U21 og U18 er fordelt, så der er mesterskabsklasser både torsdag, fredag, lørdag og søndag. Det er U25-mesterskabet, der afvikles for første gange herhjemme.

Torsdag er der første kvalifikation for U21- og U25-rytterne. De rider på forhindringer på 145 cm. Lørdag skal begge grupper så ride anden kvalifikation og finale – for U21 er begge runder på 145 cm., mens U25-rytterne skal op på 150 cm i finalerunden.

Fredag skal U18 og Senior så i ilden for første gang på 140 og 150 cm. Disse mesterskaber afgøres med anden kvalifikation og finale søndag. U18 rider igen 140 cm i begge runder, mens Senior rider 150 cm i anden kvalifikation og 160 cm i finalerunden.

Ud over mesterskaberne bliver der en Youngster-konkurrence for heste på fem, seks og syv år, som springer henholdsvis 120, 125 og 130 cm. Der lægges ud torsdag og er finale fredag.

Derudover er der 120 og 135 cm klasser torsdag, 130 og 140 cm fredag, 120 og 145 cm lørdag og endelig en 130 cm klasse før finalerne søndag.

Springbanen hos Absolute Horses. Foto: Absolute Horses

Uden værterne

Det er 11. år i træk, der er mesterskabsstævne på Tågerup. Men i år bliver det uden værterne Andreas og Christian Schou, der sammen driver hestecentret Absolute Horses på stedet. Andreas Schou er som eneste danske springrytter udtaget til OL i Tokyo, og hans bror tager med ham til Japan.

“Vi har heldigvis et godt team til at klare det”, siger Andreas Schou og henviser til, at både Bo Kristoffersen og Lars Nørgaard Pedersen indgår i Absolute Horses-teamet – og derudover er der Event koordinatoren Thea Glitrup og hjælpere, som har være med i årevis.

Se med LIVE fra Absolute Horses

DM i springning

Pressemeddelelse: Absolute Horses