Skip to main content

Berømte heste: Marzog

I 80’erne var Marzog og Anne Grethe Jensen (i dag Törnblad) på alles læber. Ikke nok med at det fantastiske makkerpar vandt OL sølv i dressur i Los Angeles i 1984, så blev det også til sejr ved EM, VM og i World Cup dressur!
| admin

Marzog og Anne Grethe Jensen formåede i den grad at placere Danmark på det internationale dressurkort. Den lysebrune vallak dansede sig ind i alles hjerter, og var med til at sætte fokus på dressursporten i Danmark. Marzog blev født på Liselund Gods i 1973, og han var efter hingsten Herzog og ud af hoppen Cheeky Girl. Allerede som unghest viste han stort talent for dressur, og Anne Grethe, der kun var 25 år, da hun mødte ham første gang, blev rytteren der uddannede den langbenede vallak til allerhøjeste niveau og hans partner igennem hans fantastiske sportskarriere. Marzog vandt sit første DM i 1980 – i en alder af bare 7 år – og den præstation gentog han i 1984, 85, 86 og 87 – selvfølgelig med Anne Grethe i sadlen. 🙂 

Marzog og Anne Grethe var kendt for at udføre de allersværeste øvelser i dressuren med en sjælden smidighed og lethed, og var derfor med til at sætte nye standarder for sporten. I 1983 vandt parret EM i dressur og slog blandt andet favoritterne Dr Reiner Klimke og Ahlerich. I 1984 blev det en flot sølvmedalje ved OL i Los Angeles, og 1986 blev det både til World Cup og VM sejr til det populære danske par.

Marzog blev pensioneret i 1988, og kunne nyde sit Otium på Anne Grethe og Leif Törnblads går på Sjælland. Den berømte hest døde i 1991, men han var langt fra glemt.

I 1999 blev Marzog på baggrund af hans præstationer således kåret til århundredets bedste dressurhest af verdensforbundet FEI 🙂 


Anne Grethe og Marzog vinder World Cup Finalen 1986