Skip to main content

DM i springning: Der skal rides stærkt

Der bliver nok at se på for tilskuerne ved det sidste DM i ridebanespringning hos Absolute Horses på Tågerup. Fem spændende og travle dage med toppen af dansk springsport
| admin

Der er lagt op til fem travle dage, når Absolute Horses den 27. april slår dørene op til det 12. og sidste DM-stævne på Tågerup i Sommersted nær Kolding. Der sluttes virkelig af med et brag, når Andreas og Christian Schou takker af som arrangører. Det gælder ikke mindst sportsligt med masser af springklasser og store pengepræmier til rytterne – men også med en stor rytterfest fredag aften.

Der bliver noget se at på for tilskuerne i de fem dage, når Danmarks bedste springryttere dyster. For de skal ride stærkt, hvis de skal have en chance i mesterskaberne.

De fire mesterskaber – DM for Senior, Agria DRF-mesterskab for U25, U21 og U18 er fordelt, så der er mesterskabsklasser både torsdag, fredag, lørdag og søndag. 

Torsdag er der første afdeling for U21- og U25-rytterne. De rider på forhindringer på 145 cm. Lørdag skal begge grupper ride finale over to runder – for U21 er begge runder på 145 cm, mens U25-rytterne skal op på 150 cm i sidste runde.

Fredag skal U18 og Senior så i ilden for første gang på 140 og 150 cm. Disse mesterskaber afgøres med finale over to runder søndag. U18 rider igen 140 cm i begge runder, mens Senior rider 150 cm i første runde og 160 cm i den afgørende sidste runde.

Fart over feltet

For alle fire mesterskabsklasser gælder, at første afdeling afvikles i metode C.  Det er en metode, der opfordrer til at ride stærkt. Får man en nedrivning eller en hov i vandet lægges der fire sekunder til ens tid. Så er man hurtig nok, kan man stadig ligge rigtig godt i konkurrencen, selv om man river ned. Ved tidsfejl tillægges et ekstra sekund.

Resultatet opgøres som fejlpoint. Den rytter, der har den bedste totaltid, får 0 strafpoint. De følgende får strafpoint svarende til halvdelen den tid, deres totaltid er langsommere end vinderens. Strafpointene lægges sammen med de fejl, rytterne får i finalens to runder. De afvikles i metode A, hvor f.eks. en nedrivning giver fire fejl.

Unge heste

Ud over mesterskaberne bliver der en Youngster-konkurrence for heste på fem, seks og syv år, som springer henholdsvis 120, 125 og 130 cm. Der lægges ud torsdag og er finale fredag.

Men allerede onsdag er der noget at se på. Her klasser på 115, 125 og 135 cm. Og i de to sidste er der mulighed for at vælge at ride den åbne vandgrav. Den kan volde nogle ekvipager problemer. Men har man ikke mod på den, er der et alternativ.

Derudover er der 120 og 135 cm klasser torsdag, 130 og 140 cm fredag, 120 og 145 cm lørdag og endelig en 130 cm klasse før finalerne søndag.

Entre 

Absolute Horses håber på mange tilskuere til stævnet. Der er gratis adgang onsdag og torsdag, mens det koster 80 kroner at komme ind fredag, lørdag og søndag. Man kan dog købe et partoutkort til alle tre dage. Det koster 200 kroner.

Fredag aften er der rytterfest. Der er middag, underholdning ved stand up-komiker Uffe Holm og fest med DJ Martin Balzer.  Billetterne koster 400 kr. Der bliver også velgørenhedsauktion over fotos af dokumentarfotograf Jacob Steentoft. Støtten går til Human Practice Foundation.

Se med på Zibrasport Equest

Har du ikke mulighed for at tage turen til Sommersted, så kan du se med på Zibrasport Equest. Vi streamer fra fredag eftermiddag og hele weekenden. Se mere her

Pressemeddelelse: Absolute Horses